Pârtiile de la Poiana Braşov, pregătite pentru sezonul de iarnă

Reprezentanții Primăriei Brașov au început lucrările de pregătire a domeniului schiabil de 24 de kilometri din Poiana Brașov pentru deschiderea noului sezon de schi. Dacă temperaturile vor fi sub minus 4 grade Celsius, din noiembrie tunurile pot produce zăpadă artificială.

Administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că lucrările premergătoare deschiderii pârtiilor ar urma să fie definitivate până în 1 noiembrie, iar după această dată va putea să înceapă și înzăpezirea artificială a celor șapte pârtii.

„În prezent, desfășurăm lucrările de revizie la toate instalațiile, se fac probele, iar după data de 1 noiembrie sperăm să putem începe producerea de zăpadă artifială. Pentru a putea produce zăpadă, este necesară să fie o temperatură de minimum – 4 grade Celsius, iar prognozele actuale arată că în luna noiembrie vom avea deja temperaturi cu minus, optime pentru a putea porni tunurile și lănciile”, a explicat Miklos Gantz.

În total, pe pârtiile din Poiana Brașov sunt aproape 150 de instalații de producere a a zăpezii artificiale, între care 120 de lăncii, 10 tunuri fixe și 19 tunuri mobile, care sunt alimentate din Lacul Ruia, care are o capacitate de stocare de 120.000 de metri cubi de apă, în prezent fiind plin în proporție de 82%.

„Această apă s-a acumulat din precipitații, iar din 10 octombrie, vom suplimenta cu încă 10% pentru a avea o rezervă, ceea ce e suficient pentru a începe procedura de înzăpezire. Ca și procedură, această activitate poate dura între 5 și 10 zile, numai că trebuie să avem temperatura optimă. Sperăm să se poată schia cât mai devreme, astfel ca din prima jumătate a lui decembrie să avem un domeniu schiabil funcțional în întregime”, a mai spus administratorul public al Brașovului.

Acesta a precizat că toate instalațiile de transport pe cablu vor fi funcționale în acest sezon, iar tarifele pentru utilizarea acestora pot rămâne la nivelul celor de anul trecut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.