Pașapoartele care îți pot deschide cele mai multe uși

Site-ul Passportindex.org oferă un clasament al celor mai ”puternice” pașapoarte din lume. Site-ul trece în revistă documentele din aproape toate țările lumii și le categorisește după aspectul lor, culoare și stemele naționale. De această dată criteriul nu este cel estetic, luându-se în considerare în primul rând câte uși poate deschide posesorul unui anumit pașaport, adică în câte țări poate călători fără viză sau cu posibilitatea de a obține viza la intrarea într-o țară.

Nu este nicio surpriză că pe primul loc în acest top se află pașaportul american, la egalitate cu cel britanic. Cetățenii acestor două state pot intra fără viza în nu mai puțin de 147 de țări.

Urmează apoi pașapoartele francez, cel german și cel sud-coreean, care permit intrarea fără viză în 145 de țări.

Pe locul trei se află pașapoartele italiene și suedeze, care permit intrarea fara viza in 144 de țări.

În acest top, pașaportul românesc se află pe poziția a 17-a, alături de pașaportul brazilian și monegasc, oferind posibilitatea de intrare fără viză în 128 de state. Dintre țările UE, doar Croația se află pe o poziție inferioară României la acest capitol.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.