Percheziții la țepari prin metoda „Accidentul”

Polițiștii din Brașov efectuează joi opt percheziții la persoane bănuite că ar fi obținut 300.000 de lei prin inducerea în eroare a mai multor persoane cu privire la producerea unor accidente de circulație în care ar fi fost implicate rude ale victimelor.

Perchezițiile au loc în județele Brașov, Vrancea și Galați în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

IGPR precizează într-un comunicat transmis joi că din cercetări a reieșit că, în anul 2015, persoanele bănuite ar fi indus și menținut în eroare mai multe victime cu privire la producerea unor accidente rutiere în care au fost implicate rude ale acestora.

„Cei în cauză ar fi determinat persoanele prejudiciate să depună bani în conturi ale unor societăți de transfer rapid de bani sau să-i predea personal, în scopul rezolvării favorabile a situației juridice a presupusului autor al accidentului. Activitatea infracțională ar fi fost planificată și coordonată de persoane condamnate pentru infracțiuni grave, iar activitatea de colectare a sumelor de bani era realizată prin interpuși. Cei din urmă erau, de regulă, persoane defavorizate sau fără venituri, care ar fi păstrat un comision, restul banilor fiind împărțiți de persoanele care organizau înșelăciunile”, se precizează în comunicatul citat.

Prejudiciul este estimat la 300.000 de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.