×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 03:46
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Poate ne alegem și noi cu un pupic de la dl Juncker!
Ilie Şerbănescu
Ilie Şerbănescu

Spectacol mirobolant la parlament și Cotroceni când s-au aniversat 60 de ani de la lansarea proiectului european și 10 ani de la asocierea României la acesta, devenit între timp Uniunea Europeană. Dl Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, un fel de prim-ministru al UE, l-a pupat pe frunte pe dl Traian Băsescu, președinte al României la momentul intrării în UE, și nu mai puțin călduros a fost cu dl Adrian Năstase, prim-ministru în vremea încheierii negocierilor de aderare. Prescure peste colac, domnii Traian Băsescu și Adrian Năstase s-au întreținut tot călduros, de s-au întrebat ziariștii bătrâni dacă această convorbire amicală între călău și victimă nu inaugurează cumva vreo nouă eră în politica românească, desigur, spre binele popular și de dragul solidarității pentru cauza europeană. Mai ales că adormitoare fraze frumoase au venit de la dl Iohannis, președinte al României actuale, dar și al aceleia fără MCV și admisă în spațiul Schengen, dacă ne luăm după promisiunile dlui Juncker.

Mirobolant spectacol! Se prea poate însă ca preaînalții străini și români să nu fi fost tocmai în clar cu ceea ce sărbătoreau. La 60 de ani de la lansarea probabil a celui mai frumos proiect din istoria omenirii, ca popoare ce se înfruntaseră de veacuri să pună în comun, pe bază de liber consimțământ, idei și resurse spre un bine mai prosper al tuturora, acest proiect s-a articulat concret într-un imperiu de tip vechi, organizat în cea mai clasică matrice centru-periferie! Chestia asta cu mai multe viteze este nimic altceva decât fațeta „political correctness“, adică pentru fraieri, a actualei organizări centru-periferie! Dacă la aceasta crede că au aspirat un Schumann sau un Monet, și nu la o cooperare între egali, atunci dl Juncker are acum a se bucura de realizările UE, căci s-a obținut stăpânirea pentru cei puternici din Vest și vasalitatea pentru cei slabi din Est sau viteza auto pentru cei dintâi și viteza căruței pentru cei din urmă. Dacă dl Năstase a crezut cumva că România își va găsi mântuirea în UE, indiferent cum avea să ajungă acolo, numai să fie acolo, nu are, după rezultatele concrete realizate de România în UE, de ce să joace aria reconcilierii de dragul UE. Dacă dl Băsescu a crezut cumva că face vreun bine României înregimentând-o, pe vremea sa, în mod aproape caraghios în UE, ar fi nimerit s-o sucească așa cum o face astăzi cu justiția, constatând că au fost alții pe la Bruxelles sau Berlin mai șireți sau mai puternici decât dânsul, care s-au folosit de domnia sa pentru a îngropa de fapt România, în schimbul unui pupic pe frunte. Mai simple sunt lucrurile în ceea ce-l privește pe dl Iohannis: unde spune dna Merkel, merge și dl Iohannis! Personal, cred că dl Iohannis n-are angoase că resursele românești de petrol și gaze nu mai aparțin României, că băncile din România nu sunt românești sau că pădurile și pământurile agricole trec cu viteză în mâna străinilor.

Toate acestea sunt în legătură, de vrem, de nu vrem, cu apartenența României la UE, dacă nu cumva decurg pur și simplu din ea. Bilanțul aderării la UE este pentru România un dezastru național, pentru că înseamnă dispariția în sine a României, aceea bună sau rea!, înlocuirea economiei naționale cu o combinație bizară între o economie străină, ce deține controlul, și o economie subalternă derulată de capitalul românesc, care dă de la an la an înapoi, pierderea proprietății românești asupra țării, românii devenind chiriași pe pământurile strămoșești, transformarea României într-o colonie în sistemul centru-periferie pe care îl constituie UE, lichidarea deciziei naționale în plan politic, depopularea țării, tragedia bejeniei naționale! Cât despre mitologia fondurile europene: ei ne dau anual vreo 4 miliarde de euro din cele peste 40 miliarde de euro pe care tot anual ni le iau din economie, îndeosebi prin repatrierea fără fiscalizare a 80-90% din profiturile pe care companiile, în special vest-europene, le realizează efectiv în România.

Ce s-a sărbătorit zilele trecute la parlament și Cotroceni? S-a făcut cumva haz de necaz, cum fac românii la durere?! Sau s-a depășit faza aceasta și s-a intrat în faza „political correctness“, varianta UE: cântăm Oda Bucuriei la dezastrul național?! Poate așa ne alegem și noi cu un pupic de la dl Juncker!

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 15 mai 2017
3306
 | 35
 | 22
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mișkă
0
..și dacă nu o fi de la Jungher...căpătăm sigur de la livache - e „obișnuit” cu știucile !
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Cincinnatus
-4
Domnule Serbanescu , suntem cam de aceeasi varsta ,combateti bine ( va cam dau si dreptate, uneori ) ,dar -iata ca exista si un DAR !- cand bogatiile enumerate erau" bun al intregului popor", cum traiati?Pe vremuri am avut de-a face cu Virgil Trofin (in perioada aia era secretar la jud. Brasov ) ,si ce am aflat ... imi era frica sa mai pun intrebari ! Problema nu e bogatiile subsolului ( Japonia nu prea are ) ci forta de munca ,inteligenta ,asta este bogatia unei tari . Ce ,daca avem gaze la Marea Neagra ,ni le da statul mai ieftin ?!Sunt multe de comentat si nu am timp de pierdut ...
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Janukovici
+3
Sa Nu uitam. Corifeii dezastrului in care suntem, sunt toti pe care i-ati vazut la "agapa". Romani pe care i-am reales 30 de ani, liberi si nesiliti de nimeni , ptr. o galeata de ulei si un sac de faina... Colonie? Ei ne-au facut.Ce strigau ca Nu ne vindem Tara! Ba ne-au si trimis "Afara" la munca, in UE. Grupul Visegrad, si Balticele. NU sunt colonii. Au avut oameni patrioti si integri, nepusi pe furtisag si hotie ,ce au stiut cu ce rechini au de-a face. Si. Le merge bine in UE! Noua nu. Preocupati, ca betivul sa vanda tot din casa, acum ne vaitam ca n-avem nimic. Vorba aceeea. Ce-ti faci cu mana ta... Se cheama lucru manual....
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Mihai Pacepa
-8
Care ar fii perspectiva Romaniei daca n-ar face parte din UE ? Uniunea Euro-asiatica condusa de Moscova ? Romania nu poate sa ramana nealiniata pentru ca nu are bancile Elvetiei. De fapt nu mai are nicio banca...
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
A tăia frunze la câini! @ Mihai Pacepa
+3
Băi, general-G.Maior sri, ajuns în usa, n-au reuşit sovromurile şi II RM să distrugă şi să devasteze în 15 ani ce-au reuşit corporaţiile în 10! Nu-i suport pe ruşi, dar sunt ineficienţi şi-n... distrugere!
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Mischa
+3
Poate ne alegem și noi cu un pupic de la dl Juncker! Unde?? Io acolo vreau!
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
QX
+8
Inainte de intrari/iesiri din alte combinatii, prima conditie (si de cea mai stringenta necesitate) este analiza si reselectionarea politicienilor - chiar nu se mai poate doar cu trisori diversionisti si aventurieri de doi bani. Cat despre situatia tarii si natiei, "fericirea" intrarii in UE ne-a adus in situatia (fara sa se fi tras vreun glont) de la sfarsitului celor doua razboaie mondiale ale secolului XX (entuziasti si adusi in pragul unei saracii lucii), inca se mai negociaza ce am mai este de trucat si de luat.
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Moser
+7
UE ..ce nu au facut armele lui hitler..au reusit ri" interni..asa ca furnizam nu securitate ci de toate celelalte de care i nevoie la casa omului bogat;materie prima de orice fel..inclusiv forta de munca..si primim la second hand tot ce i nevoie la casa omului sarac ..dar cei care au semnat nu au dece sa se planga...chiar daca in disperare unul a vrut sa si ia gatu..si pana la urma a scapat cu un fular imbarligat..jmekereste..
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
c.g.
+13
Zicerea d-lui Ilie Serbanescu '' Cât despre mitologia fondurile europene: ei ne dau anual vreo 4 miliarde de euro din cele peste 40 miliarde de euro pe care tot anual ni le iau din economie, îndeosebi prin repatrierea fără fiscalizare a 80-90% din profiturile pe care companiile, în special vest-europene, le realizează efectiv în România.'', demonstreaza amestecul in treburile interne ale ROMANIEI dupa lovitura de stat din dec.'89 data de cozi de topor autohtone in cardasie cu fosta URSS, a: rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '', mercantililor Europei: francezii, englezii, germanii, demonstreaza sustinerea celor amintiti mai sus fata de '' SATAUL MAFIOT '' preluat de machitorul, gargaragiul, marioneta, Traian Basescu de la Adrian si Nastase-'' care conjuga verbul a avea intr-un mod mult prea personal '', si perfectionat de respectivul timp de un deceniu cat a a fost om in Dealul Cotrocenilor ! ROMANIA azi, cu toata aparteneta sa la: N.A.T.O., U.E., Parteneriat Strategic cu SUA, este un experiment facut la nivel mondial de colonie jefuita in dispret pentru mediu de bogatiile solului si subsolului precum coloniile din Africa, America de Sud, iar pana la data de 1.DEC.2018,CAND ANIVERSAM 100 DE ANI DE LA CTITORIREA - REGATULUI ROMANIA MARE- EVERSTUL NOSTRU CA TARA SI NATIE SUB SCEPTRUL M.S.REGELE FERDINAND I, probabil ca o sa finm faramati ca stat national unitar de dusmanii tarii nostre, nu putini !Datorita ruinei economice, politice , sociale, in care am ajuns azi dupa 28 de ani de democratie originala in sos slinos de capitalism de cumetrie inventate in locul tovarasiei de batranul edecar Ion si Iliescu si dusmanul de neam si tara Petre Roman, in dec.'89, putem sa redevenim cnezate si voievodate ca in feudalismul timpuriu deoarece suntem azi un NIMENI ECONOMIC care atragem in mod obiectiv un NIMENI POLITIC ! Sper ca Dumnezeu sa aiba in Paza Sa pe MARIA SA POPORUL ROMAN si pamantul asta gras si frumos care cu dragoste majoritatea ii spunem ROMANIA !
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
c.g.
+6
Zicerea d-lui Ilie Serbanescu '' Cât despre mitologia fondurile europene: ei ne dau anual vreo 4 miliarde de euro din cele peste 40 miliarde de euro pe care tot anual ni le iau din economie, îndeosebi prin repatrierea fără fiscalizare a 80-90% din profiturile pe care companiile, în special vest-europene, le realizează efectiv în România.'', demonstreaza amestecul in treburile interne ale ROMANIEI dupa lovitura de stat din dec.'89 data de cozi de topor autohtone in cardasie cu fosta URSS, a: rusilor, '' colegilor americani '', '' poporului ales '', mercantililor Europei: francezii, englezii, germanii, demonstreaza sustinerea celor amintiti mai sus fata de '' SATAUL MAFIOT '' preluat de machitorul, gargaragiul, marioneta, Traian Basescu de la Adrian si Nastase-'' care conjuga verbul a avea intr-un mod mult prea personal '', si perfectionat de respectivul timp de un deceniu cat a a fost om in Dealul Cotrocenilor ! ROMANIA azi, cu toata aparteneta sa la: N.A.T.O., U.E., Parteneriat Strategic cu SUA, este un experiment facut la nivel mondial de colonie jefuita in dispret pentru mediu de bogatiile solului si subsolului precum coloniile din Africa, America de Sud, iar pana la data de 1.DEC.2018,CAND ANIVERSAM 100 DE ANI DE LA CTITORIREA - REGATULUI ROMANIA MARE- EVERSTUL NOSTRU CA TARA SI NATIE SUB SCEPTRUL M.S.REGELE FERDINAND I, probabil ca o sa finm faramati ca stat national unitar de dusmanii tarii nostre, nu putini !Datorita ruinei economice, politice , sociale, in care am ajuns azi dupa 28 de ani de democratie originala in sos slinos de capitalism de cumetrie inventate in locul tovarasiei de batranul edecar Ion si Iliescu si dusmanul de neam si tara Petre Roman, in dec.'89, putem sa redevenim cnezate si voievodate ca in feudalismul timpuriu deoarece suntem azi un NIMENI ECONOMIC care atragem in mod obiectiv un NIMENI POLITIC ! Sper ca Dumnezeu sa aiba in Paza Sa pe MARIA SA POPORUL ROMAN si pamantul asta gras si frumos care cu dragoste majoritatea ii spunem ROMANIA !
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Czestochowa
+5
Valahu@ Unica solutie demna pentru Romania este intrarea in V4 .Asa zisi tarile civilizate azi maine vor fi in mainile migrantilor .
Publicat Marţi, 16 mai 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 8 ore şi 3 minute