×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 02:33
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Act terorist
Detalii despre presupusul autor al atacului din Finlanda

Poliţia finlandeză a arestat cinci persoane în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, într-un apartament din Turku, în cadrul anchetei privind atacul cu cuţitul, soldat cu doi morţi, de vineri, relatează AFP.

Update: Suspectul pentru atacul din oraşul finlandez Turku este un solicitant de azil marocan, în vârstă de 18 ani, care ar fi vizat femei, relatează Russia Today.

“Suspectul a cerut azil” în Finlanda, a declarat Robin Lardot, de la Biroul Central de Investigaţii, într-o conferinţă de presă organizată sâmbătă.

Agresorul a ajuns în Finlanda anul trecut, a spus Lardot, adăugând că nu este clar dacă bărbatului i-a fost respinsă cererea.

În afară de suspectul principal, poliţia finlandeză a mai reţinut patru cetăţeni marocani, a precizat Krista Granroth, de la Biroul Central de Investigaţii.

Autorităţile au emis un mandat internaţional de arestare pentru a o şasea persoană, a adăugat ea, fără a precizat naţionalitatea acesteia.

Suspectul pare să fi vizat în mod deliberat femei, a spus Granroth, adăugând că ambele persoane ucise au fost femei, la fel ca şi patru dintre cei şase răniţi. Cei doi bărbaţi răniţi se pare că au încercat ssă apere victimele.

Update: Autorităţile finlandeze anchetează atacul de vineri, de la Turku, drept un act terorist, a confirmat poliţia, citată de The Independent. Potrivit Russia Today, suspectul este un cetăţean marocan în vârstă de 18 ani.

Poliţia a împuşcat şi rănit vineri un bărbat înarmat cu un cuţit, arestându-l la câteva minute după ce acesta a înjunghiat mai multe persoane din piaţa Turku. Sâmbătă, poliţia a anunţat că numărul răniţilor este de opt, după ce iniţial se vorbise de şase.

“A fost un raid şi acum avem şase suspecţi în custodie – suspectul principal şi alţi cinci”, a declarat detectivul Markus Laine, de la Biroul Naţional de Investigaţii.

“Anchetăm rolul acestor alte cinci persoane, însă nu suntem siguri deocamdată dacă au avut ceva de-a face (cu atacul – n.r.) (…). Îi vom interoga, după aceea vă vom putea spune mai multe. Dar au fost în contact cu suspectul principal”, a explicat Laine.

Poliţia nu a confirmat identitatea suspectului, dar Laine a declarat că anchetatorii sunt “destul de siguri” că ştiu cine a fost.

Deocamdată, autorităţile l-au descris drept un “tânăr de origine străină”, dar nu au oferit alte detalii, cu excepţia faptului că poliţiştii colaborează cu Serviciul Finlandez de Imigraţie.

Suspectul este tratat în spital, la terapie intensivă, pentru o rană de glonţ la coapsă.

Motivul atacului nu este cunoscut încă, însă poliţia a refzat să confirme că a fost de origine teroristă.

“Nu l-am interogat încă pe suspectul principal, din cauza stării sale medicale”, a spus Laine.

Presa finlandeză scrie că forţele de ordine cred că suspectul şi-a ales victimele la întâmplare, însă Laine nu a confirmat acest lucru.

Potrivit poliţiei, suspectul a acţionat, probabil, singur, dar caută şi eventuali complici.

(R.C.)Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
1059
 | 1
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Constantin
+1
La cati din astia au intrat in Romania, nu este exclus riscul sa se intample asa si la noi !
Publicat Sâmbătă, 19 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Firea, călcată de bicicliști
Publicat acum 6 ore şi 50 minute
Olguța Vasilescu: Asta se urmăreşte
Publicat acum 17 ore şi 22 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 43 minute
Simona Popescu

Pentru cei care-şi iau lumina din Facebook menţionez că Fellini nu este un italian fotbalist sau un rroma manelist, nici măcar o marcă de cauciucuri.

Simona PopescuPublicat acum 7 ore şi 30 minute