Ponta: Codrin Ștefănescu, un bufon

Update Fostul premier Victor Ponta a respins, vineri seară, în termeni duri, acuzația PSD, transmisă prin Codrin Ștefănescu, potrivit căreia încearcă, împreună cu George Maior, Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, să-l înlăture pe Liviu Dragnea din fruntea PSD.

Ponta a scris pe Facebook că PSD se află într-un moment în care „ar trebui gândită o reacție” care să salveze partidul „chiar cu sacrificarea unora dintre liderii săi” și l-a numit pe Codrin Ștefănescu „bufon”.

„Eu m-am retras de la conducerea PSD în 2015 pentru că nu am vrut să pun tot partidul să răspundă zi de zi la niște acuzații care mă priveau doar pe mine (oricât de neadevărate sunt acestea)! Așa cred că era obligația mea față de PSD și față de propria conștiință! Acum PSD este într-un moment mult mai greu în care lucruri grave care nu au legătură cu Partidul apar în discuția publică și în justiție / ar trebui gândită o reacție care să salveze PSD chiar cu sacrificarea unora dintre liderii săi/ să raspunzi la ceva atât de serios și de grav cu un comunicat isteric semnat de un bufon este cel puțin iresponsabil – și oricum ineficient!”, a scris fostul premier pe contul său de pe rețeaua socială.

Ponta a comentat acuzațiile pe care i le-au adus foștii colegi și într-o intervenție telefonică la Antena 3.

”Sunt acuze care fac de râs PSD. Eu nu mai sunt membru PSD, este ca și cum aș vrea să devin președintele Statelor Unite fără să fiu cetățean american. Nu am vorbit niciodată cu domnul Maior despre PSD. Nu mai suntem membri ai partidului. Nu vi se pare o idioțenie?”, a spus Ponta.
”PSD poate să-și facă și alt tip de imagine decât cu un comunicat absolut idiot cu care nu reușește să păcălească pe nimeni (…) Ca fost pesedist, mă doare sufletul să scot pe unul care să spună asemenea prostii”, a mai afirmat fostul premier.

În ce privește dosarul în care sunt anchetate vicepremierul Sevil Shhaideh și Rovana Plumb de către DNA, fostul prim-ministru a spus la Antena 3 că nu a făcut niciun denunț, fiind doar audiat ca martor în privința modului în care s-a adoptat Hotărârea de Guvern prin care insula Belina a trecut în proprietatea CJ Teleorman.

„Nu am făcut niciun denunț, nici vreun autodenunț, contra lui Liviu Dragnea, sau contra altcuiva. (…) Luni dosarul va veni la Parlament, se vor uita toți cei din Comisia Juridică și în momentul în care vor constata că nu există niciun denunț al meu sau autodenunț, aștept de la domnul Dragnea și de la domnul Savu și de la alții scuze. Am fost citat legal ca martor (…) într-un dosar din 2014, deoarece eu sunt premierul care a semnat cele două hotărâri de guvern. Timp de trei-patru ore am explicat care este circuitul hotărârilor de guvern”, a spus Ponta, vineri.

El a explicat că un premier semnează ultimul o hotărâre de guvern, după ce e contrasemnată de toți miniștrii. Ponta a precizat că hotărârea de Guvern din acel dosar a fost contrasemnată de Dragnea (ministrul dezvoltării regionale la acea vreme) sau de cine a fost împuternicit de Dragnea să semneze (un secretar de stat) și de miniștrii de Justiție și de Finanțe.

„Am semnat și am aprobat în ședința de Guvern în 2013 o hotărâre, din punctul meu de vedere absolut normală cum au fost multe altele, prin care s-a trecut de la o instituție publica centrală la una locală. Ulterior, în 2017, dintr-o investigație de presă am aflat că acea bază a trecut la o firmă privată, ori eu știu sigur că niciodată n-am aprobat în Guvern să treacă de la ceva de stat la privat”, a mai spus Ponta.

PSD s-a declarat vineri după-amiază „stupefiat”, prin vocea secretarului general adjunct Codrin Ștefănescu, de anchetarea vicepremierului Sevil Shhaideh de către DNA și l-a acuzat pe fostul șef al SRI George Maior, „cel care de ani de zile se visează președinte al PSD” că, în echipă cu Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și recent cu „grupul Ponta”, coordonează „un plan de eliminare” a lui Liviu Dragnea ( vezi detalii aici).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.