Ponta despre ședința CSAT

Premierul Victor Ponta a declarat luni, în contextul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) care va avea loc marți, că președintele, Guvernul și Parlamentul acționează „extrem de unitar” în ce privește securitatea națională.

Ponta a ținut să precizeze că situația din Ucraina este în continuare una „proastă”, însă România este o „țară stabilă”.

„Categoric (există îngrijorări suplimentare cu privire la evoluțiile din Ucraina — n.r.), trebuie să fim foarte atenți, pentru că situația este proastă, e rea, ceea ce se întâmplă în Ucraina, în restul regiunii, dar România este o țară foarte stabilă. Pot să vă garantez faptul că prin toate discuțiile pe care le-am avut la Washington, nu doar noi ne bazăm pe Statele Unite, ci și ei se bazează pe noi. În ceea ce privește toate subiectele de siguranță națională, președintele, Guvern, Parlament acționăm extrem de unitar și ăsta este un lucru foarte bun”, a declarat Ponta, luni.

Victor Ponta a mai spus că era „normal” ca această ședință a CSAT să fie convocată și că a fost consultat în ceea ce privește agenda de lucru.

„Am fost consultat. Nu că particip, am fost chiar consultat. Ca vicepreședinte, conform legii, trebuie să fiu consultat, ne-am consultat și agenda este făcută. Este normal să avem CSAT”, a afirmat premierul, răspunzând întrebărilor ziariștilor.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării se va reuni marți la Cotroceni într-o ședință de la ora 15.00 prezidată de preşedintele Klaus Iohannis. Este prima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din mandatul actualului președinte. Pe agenda ședinței se află și situația din Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.