Ponta încinge scandalul „securiști la PSD”

Fostul premier Victor Ponta afirmă, după ce l-a îndemnat pe Liviu Dragnea să ferească partidul de toți „ofițerii” acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia, că s-a referit la un vicepreședinte PSD, fost ministru în Guvern.

Ponta a scris vineri pe Facebook că Dragnea nu ar trebui să demisioneze în urma sentinței de la Înalta Curte, sfătuindu-l pe actualul lider PSD să ferească partidul de „ofițerii” acoperiți sau descoperiți care vor să preia puterea.

„Ca să răspund tuturor celor care mă întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie sa își dea demisia din funcția de Președinte al PSD! Trebuie să țină Partidul unit, să câștige alegerile locale și parlamentare și să ferească PSD de toți „ofițerii” acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia! Clar?”, a transmis Ponta pe contul său de pe rețeaua de socializare.

Ulterior, Victor Ponta a revenit cu o precizare în care spune că nu s-a referit la Valeriu Zgonea, ci la un vicepreședinte PSD, fost ministru în Guvern.

„Pt că am văzut interpretările din presă vreau să precizez că atunci când am scris de „ofițerii” care vor să preia puterea în PSD NU mă refeream la Valeriu Zgonea – ci la un vicepreședinte PSD, fost ministru în Guvern (dacă va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!”, a scris Ponta pe Facebook, fără a da nume.

Precizarea lui Ponta a venit după ce preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat vineri că, în cazul în care fostul premier s-a referit la el, trebuie să facă public dacă are ceva personal cu el.

„Să spună public dacă are ceva cu mine personal”, a declarat Zgonea, întrebat dacă la el se referea Ponta când vorbea de ofiţeri acoperiţi sau descoperiţi care vor să preia PSD.

Potrivit site-ului PSD, vicepreședinții partidului sunt Rovana Plumb (fost ministru), Victor Negrescu, Georgian Pop, Ionuț Vulpescu (fost ministru), Nicolae Bănicioiu (fost ministru), Mihai Tudose (fost ministru), Viorel Ștefan, Gheorghe Simon, Gabriel Vlase, Mihai Chirică, Gabriela Firea, Olguța Vasilescu, Ecaterina Andronescu (fost ministru), Doina Pană (fost ministru).

Afirmațiile lui Victor Ponta vin în contextul în care el însuși s-a aflat în centrul unui imens scandal în 2014, când a fost acuzat că a fost ofițer acoperit în timp ce era procuror.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.