Ponta, triumfător în Coreea de Nord

Încep să se închidă secţiile de de vot din Asia. Surse politice citate de stiripesurse.ro, Monica Macovei ar fi obţinut cele mai multe voturi exprimate în secţiile de votare din China, cele organizate în oraşele Beijing, Shanghai şi Hong Kong.

Dacă aceste informaţii se vor adeveri, ar însemna că Monica Macovei, candidat independent, ar consemna a doua victorie în secţii de votare aflate la mare distanţă de România, după ce a ieşit pe locul întâi şi la secţiile din Australia. De asemenea, Monica Macovei a obţinut locul secund în Noua Zeelandă, unde a câştigat Klaus Iohannis (care a obţinut locul al doilea în Australia).

Aceleaşi surse politice au mai declarat, tot pentru stiripesurse.ro, că în secţia de vot organizată la Phenian, în capitala Coreei de Nord, câştigătorul alegerilor este Victor Ponta, candidatul PSD.

Victor Ponta a obţinut 3 voturi de la românii din Coreea de Nord, iar Klaus Iohannis a obţinut două voturi. Este prima ţară în care câştigă, deocamdată, Victor Ponta.

Trebuie menţionat că rezultatele obţinute de candidaţi în secţiile de votare din Asia nu contează decât din punct de vedere simbolic, numărul voturilor exprimate de românii din zonele respective fiind comparabil cu jumătate din cele înregistrate într-un sat mai răsărit din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.