Ponta, Șova, Rus, Berceanu, Videanu, Blaga, Predoiu, tot una

Sutele de milioane de euro dispărute prin jongleria licenţelor Microsoft n-au avut efectul de bombă al unei propoziţii mârlăneşti spuse de un cotat ca o referinţă în PSD-ul ultimelor decenii. Scăparea lui Ioan Rus este exact ca povestea telefonului luat de la o jurnalistă despre care fostul preşedinte României gândea în particular în cuvinte de neiertat. Limbajul prăbuşit până în troaca porcilor în pitorescul deceniu de băsism (un amestec de putere, egoism feroce şi mârlănie) se răzbună acum mai abitir ca în anii ’90. Dezbaterile televizate au devenit un soi de vomă partizană, de scuipat adversarul politic şi de terfelit orice idee. Limbajul politicienilor (prefaţat totuşi de Vadim, de Mitică Dragomir, de Becali şi de Dan Diaconescu) se multiplică în exprimarea jurnaliştilor, a vedetelor de duzină, a flecarilor de profesie.

Toată ţara arată ca o hărţuială bulevardieră. Nimeni nu mai este de acord cu nimeni, nici o idee nu poate fi explicată pentru că peste un minut năvălesc cioclii gândirii înarmaţi cu găleţi de lături. Totul se clatină, totul pute, totul condamnă la izolare şi solitudine. Nu putem coagula nici gânduri, nici grupuri, nici proiecte. Exprimarea lui Ioan Rus ne arată cam ce gândeşte politicianul român despre cei care-l hrănesc şi-l votează. Un pic mai urât sau o mustaţă mai politicos gîândesc şi ceilalţi. La fel gândesc şi Victor Ponta şi toţi cei care îl apără sau cei care vor să-l debarce. Ei sunt deştepţii, norocoşii, înţelepţii, aleşii sorţii, salvatorii şi clarvăzătorii naţiei. Se consideră depozitarii tezaurului de gândire ce poate salva naţiunea. Chiar suferă că populaţia nu-i înţelege. Pe meleagurile noastre nu trăiesc decât personalităţi unicat. Fiecare le ştie pe toate, este şi înţeleptul naţiei, şi virtualul ei conducător. Personajul întruchipat de Traian Băsescu a dus tupeul la cupola cerului. Nici un român nu mai are curajul să spună ”nu ştiu”, ”nu mă pricep”, ”nu pot”. Toţi sunt academicienii, doctorii şi strategii acestui comportament de plâns. Drama României de azi vine de la sutele de mii dacă nu chiar milioanele de renascentişti şi democraţi ai nimicului.

Aroganţa lui Ioan Rus este aroganţa lui Victor Ponta şi a tuturor celor care l-au precedat. Este şi aroganţa şi tupeul predecesorilor, inclusiv al puiuţului de baron Dan Şova. Mă amuză cum televiziunile de serviciu se înghesuie să exagereze afacerile acestuia, ele fiind oricum nebune şi lipsite de acoperire şi logică, ascunzând toată mizeria politicii oamenilor din preajma premieruluui. Ale lui Sebastian Ghiţă or fi mai mici? Cine îl acuză pe Dan Şova?Cei care s-au lipit de partea PDL-PNL şi care se fac că nu-şi mai aduc aminte de campionul contractelor cu toate instituţiile statului, adică de strategul politic Valeriu Stoica!? Gândesc mai frumos despre români Adriean Videanu şi Radu Berceanu? O fi fostul avocat al lui Patriciu şi protectorul Alinei Bica mai de ispravă decât prietena sa Elena Udrea? De ce să credem că Vasile Blaga, Cătălin Predoiu sau Alina Gorghiu gândesc altfel? Nu cumva dovada unei alte stofe ar fi apărut mai demult şi în urma lor n-ar fi rămas atâtea afaceri necurate, atâtea învârteli şi semne de întrebare, ci dovezi ale devotamentului lor faţă de compatrioţi şi faţă de ţară.

Ce-a scăpat pe gură Ioan Rus ţin ascuns în subconştient toţi aceşti politicieni care domină scena românească. Numai asemenea reacţii devastatoare îi împiedică să ne spună câţi bani dau pe nefericirea noastră.
”Victor Ponta-garantat Ioan Rus” scria pe toate panourile Clujului! Gata, acum putem zice şi invers. Sau pur şi simplu, ”Victor Ponta garantat ca Ioan Rus”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.