×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 3 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 10:54
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Predoiu: Guvernul discută naţionalizarea pensiilor private

Guvernul ia în calcul naţionalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar, susţine prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Acest lucru ar duce la înjumătăţirea pensiei în anul 2040, susţine Predoiu, potrivit news.ro.

”Denunţ un asasinat financiar cu autor... cunoscut! În culisele Guvernului Grindeanu-Dragnea se discută din ce în ce mai apăsat de naţionalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar”, susţine Cătălin Predoiu într-un comunicat de presă transmis de PNL.

Prim-vicepreşedintele liberal explică faptul că naţionalizarea pensiilor private ar avea ca efect scăderea pensiei de la 30% la 17% din salariul mediu în 2040.

”Consecinţele pentru milioane de români ar fi dramatice. Conform unei modelări făcute de un studiu al Expert Forum evoluţia pensiilor în cazul naţionalizării pilonului II, pe termen mediu şi lung, este următoarea: 2032- pensiile vor fi mai mici cu o treime faţă de evoluţia normală, fără naţionalizare; 2040: pensia medie va reprezenta doar 17% din salariul mediu pe economie. Ca să vă faceţi o imagine pensia medie în 2016 a fost de 931 lei, la un salariu mediu pe economie de 3131 lei. Deci, pensia medie este aproximativ 30% din salariu mediu pe economie. Dacă pilonul II se confiscă, atunci pensia medie va mai reprezenta doar 17% din salariul mediu pe economie. Adică în momentul de faţă ar trebui să trăiţi cu o pensie de 532 lei”, mai spune Predoiu.

Paul DumitrescuPublicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
1433
 | 0
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Nevotantul
+15
Ungaria le-a naționalizat de mult. De ce nu ne spune documentatul domn Predoiu care este pensia pe care ar primi-o cei care cotizează, vor nu vor, de când a apărut acest ”pilon” și câți bani din suma cotizată revine filantropicelor fonduri de pensii private.
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
Un taran.
+15
D-le Predoiu,haideti repede,va rog,pina la mine in sat,unde un sfert din pensionari au o pensie asemanatoare,su mai mica decit suma de 532 de lei,cu care ne amenintati dvs..Acum,in zilele noastre,fara sa fi confiscat nimeni niciun,,pilon''...
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
nesigur @ Un taran.
+6
capcana pensiilor private este ca trebuie sa precizezi ''cat timp sper ca vei trai'' deci in cati ani ceri returnarea fondului acumulat, iar daca din greseala traiesti mai mult decat ai sperat in ultimii ani nu vei mai primi pensie, fondul fiind deja consumat in intervalul contractat, daca firma nu da faliment sau investitia s-a dovedit neprofitabila, cel mai bine este ca in timpul vietii sa economisesti pentru zile negre, pentru ca lumea este in schimbare, ba sunt pensii pe diferite forme, ba apar crize economice, etc.
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
Rodion
+11
ceausescu era mai tare, avea rograme de dezvoltare pentru paduri pana in anul 2011. Predoiu are programe de pensii pana in 2040. Aici e vorba de speranta de viata a romanilor sub guvernul Grindeanu, in crestere exploziva, pana in anul... 2040!Deci, hai Grindeanu, hai PSD!
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
CARECA
+17
Pentru oricine este inscris in pilonul 2 doua chestiuni sar in ochi: pensia de stat va fi mai mica (ca urmare a contributiei la P2 dedusa din CAS salariet; faptul ca randamentul este ridicol iar comisioanele sint nerezonabile. Astfel incit ma intreb: de ce, daca contributia mea este tinuta intr-un depozit de firma multinationala x care ma si taxeaza cu comisioane, statul nu ar putea preleva in continuare contributia la pilonul 2, sa o utilizeze, sa nu ma taxeze cu comisioane si sa o returneze la virsta de pensionare remunerata cu dobinda la depozit. Dar fara sa fie ciugulita de comision. Este reteta maghiara si poloneza. Predoiu pote spune daca in tarile civilizate exista sau nu pilonul 2. NU EXISTA!!!
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
Grav, nationalizarea privatelor !
+14
"în 20140" ??? Pai mai avem, taica, pina atunci ! Dupa cum ne extermina astia, programat si stiintific, sa zicem mersi daca prindem macar si anul de gratie 2020 ! ... In rest, ii inteleg ingrijorarea lu' Predoiu : daca nationalizeaza astia pensiile, de unde vreti sa mai aiba bani individu' sa-si puna dantura, dupa cum se vede in poza ?
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
MonicaM @ Grav, nationalizarea privatelor !
+10
De la unguri, se pregatesc sa iasa din UE, poate il ajuta cu dantura, si-a cam tocit-o in muschii unora.
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
RostovBastroe
+19
ar fi o initiativa excelenta! un caine vagabond in minus la macelarie, niste paraziti aciuati prin Roamnia doar la furat. oricum "pensiile private" s-au dus dracului cu "investitiile" lor la caritasul numit bursa
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
nicu cohen
+9
E clar ! .. daca era ceva bun din sistemul actual pai ala era sistemul de pensii private , care se organiza in afara sistemului oficial , nu era pe datorie , dar sistemul orwellian crapa de invidie ca nu-i poate kontrola si hai pa ei sa-i distrugem sa-i ruinam ...Ma intreb lui Predoiu asta nu-i crapa obrazul de rusine ?
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
Eternul candidat si loser
+17
cien sa mai uita in gura ta , fonfaila?
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
Oncioiu Gh.
+17
Pedelepristul face prafuri degeaba.Nu exista pensii private ci doar contributii PERSONALE sa iei proprii bani in rate cand crezi ca esti pensionar.In 2040 nu vor mai exista pensionari normali ci 99.99 procente din fondul de pensii va fi luat de sereisti,procurori si judecatori.Adica tot de la taxele si impozitele platite de putinii romani care vor mai supravietui sa contribuie la buget.
Publicat Sâmbătă, 01 aprilie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017