Preoţii, agricultura şi alegerile prezidenţiale

Din corul de lăudători şi de susţinători înfocaţi ai lui Victor Ponta nu putea lipsi Daniel Constantin. Cu ocazia lansării candidaturii domnului Ponta la Preşedinţia României, domnul Constantin a demonstrat că PSD nu a greşit atunci când l-a făcut ministru al Agriculturii. La Consiliul Naţional al PSD, preşedintele PC, Daniel Constantin, l-a atacat pe Traian Băsescu şi l-a urcat în slăvi pe Victor Ponta, în al cărui program se regăsesc „principalele valori conservatoare, familia, tradiţia, identitatea naţională şi religia”. La întâlnirea cu toată floarea cea vestită a PSD-ului, domnul Constantin a vorbit ca un om mare sau, mai degrabă, ca un supus al principalului partid de guvernământ care aproape că a învăţat pe de rost discursul pe care i l-a scris echipa de campanie a candidatului Ponta.

Declaraţiile de dragoste şi de apreciere ale lui Daniel Constantin şi mica armată de activişti PC nu-i pot fi de mare folos lui Victor Ponta în dorinţa acestuia de a duce PSD-ul la Palatul Cotroceni. Singurul lucru de valoare cu care preşedintele PC poate contribui la victoria în alegeri a preşedintelui PSD este protocolul de colaborare cu Biserica Ortodoxă Română, pe care acesta, în calitate de ministru al Agriculturii, l-a semnat cu Prea Fericitul Daniel. Misiunea preoţilor este aceea de a-i convinge pe ţărani să se asocieze şi să îndrăznească să acceseze proiecte finanţate din fonduri europene ori de la bugetul de stat.

A trecut mai bine de un an de când acest protocol a intrat în vigoare, însă nu există informaţii că feţele bisericeşti ar fi vorbit cu enoriaşii despre viitorul de aur al agriculturii româneşti. Însă este foarte posibil ca preoţii să deschidă acest subiect atunci când Prea Fericitul Daniel îi va trimite să le bată la poartă credincioşilor pentru a le spune că România nu poate avea decât un preşedinte creştin-ortodox. Căci numai un preşedinte creştin-ortodox înţelege nevoile unui popor în mare parte creştin-ortodox, dar şi că trebuie mulţi bani pentru finalizarea lucrărilor de la Catedrala Neamului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.