Președintele ANAF și secretarul premierului, administratori la Romgaz

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, şi şeful de Cabinet al prim-ministrului Sorin Grindeanu, Alexandru Chirilă, vor fi administratorii provizorii membri ai Consiliului de Administraţie ai companiei de stat Romgaz, alături de actualul director Virgil Metea şi de un fost director al Corpului de Control din Ministerul Economiei, Gheorghe Gabriel Gheorghe. Potrivit unei notificări remise Bursei, statul, prin Ministerul Energiei, a adus o completare pe ordinea de zi la AGOA Romgaz din 26 şi 27 aprilie, prin care se va vota revocarea foştilor administratori membri în CA ai Romgaz Dumitru Chisăliţă (preşedinte CA), Aurora Negruţ, Aristotel Jude şi Răzvan Stoicescu şi numirea noilor administratori. De remarcat, Virgil Metea, directorul Romgaz, va reveni în funcţia de administrator al societăţii, de unde fusese debarcat anul trecut de guvernul tehnocrat.

Gabriel Gheorghe a fost candidat din partea ALDE la ultimele alegeri parlamentare. Potrivit propriului CV, acesta a fost inspector în cadrul Gărzii Financiare, director al Corpului de Control al Ministerului Economiei, șeful Direcției Antifraudă – Anticorupție a Ministerului Economiei și vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Alexandru Chirilă este fost consilier al premierului Sorin Grindeanu, de pe vremea când ocupa postul de președinte al Consiliului Județean Timiș.

Chirilă a fost în trecut consilier al primarului PNL de Timișoara, Nicolae Robu, dar și al altor lideri județeni. Potrivit DeBanat.ro, în urmă cu 20 de ani, Alexandru Chirilă a lucrat la serviciul secret al Ministerului de Interne, DGIPI.

Tot în AGOA de la sfârşitul lunii, se va vota şi durata mandatului administratorilor, iniţial de patru luni, dar şi remunerarea lor. Salariul acestora are două componente: una fixă şi una variabilă. În general, analizând declaraţiile de avere ale actualilor membri, salariul lunar depăşeşte 10.000 de lei.

Romgaz este, alături de Hidroelectrica, cea mai mare şi mai profitabilă companie a statului român şi unul dintre cei doi producători locali de gaze.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1071 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.