×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 02:41
EUR (€)
+0.0027 ↗
4.5737 RON
USD ($)
+0.0252 ↗
3.8993 RON
• • •
Statul a tăiat din banii pentru hrana orfanilor, dar nu s-a atins de ai deţinuţilor

Ordonanţa de Urgenţă 55/2010 reduce cu 20 la sută sumele alocate pentru hrana copiilor instituţionalizaţi sau a persoanelor cu handicap, însă exceptează de la această diminuare bugetul pentru hrana persoanelor private de libertate.

Articolul III, alineatul 1 din OUG 55/2010 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice prevede că autorităţile şi instituţiile publice precum ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, alte autorităţi publice, autorităţi administrative autonome sau instituţiile din subordinea acestora, finanţate integral din bugetul de stat, vor diminua cu 20 la sută cheltuielile cu bunurile şi serviciile aprobate în buget, programate pentru a doua jumătate a anului 2010 şi rămase de executat.

În schimb, alineatul 2 stabileşte că fac excepţie de la această regulă o serie de cheltuieli, precum cele pentru transmiterea pensiilor şi altor forme de asistenţă socială, dar şi pentru plata serviciilor medicale, medicamentele, dispozitivele medicale şi materialele sanitare, reparaţiile şi reabilitările pentru şcoli.

De asemenea, a fost exceptată de la reducerea cu 20% şi suma pentru hrana persoanelor private de libertate, dar nu şi cea pentru copiii din sistemul de protecţie sau pentru persoanele cu handicap şi vârstnicii instituţionalizaţi.

Actul normativ prevede că reducerile de cheltuieli bugetare se vor realiza în trimestrele trei şi patru din acest an, luându-se ca referinţă cheltuielile aprobate prin bugetul pe anul 2010 în vigoare la data publicării acestei ordonanţe de urgenţă rămase de executat în trimestrele respective.

Publicat Joi, 01 iulie 2010
3844
 | 1
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
k2
0
mi se pare normal sa sustinem cigasii..sunt din aceiasi tagma cu cei ce se dau - kipurile ! - alesii poporului !! pe criza si inundatiile astea,mergea constructia unui canal de la suceava -botosani la dunare,peste carpati,peste oltenia ,la dunare !! dar,de...palme fine...obraji subtiri..dictatura idiocratiei ! nici o compasiune pt magistratii si politicienii acestei tari furata mai ceva decit in regimul fanariot !!
Publicat Duminică, 04 iulie 2010
+Răspunde
IUSMAN
+2
STATUL SPRIJINA HOTII! STATUL APARA HOTII, II HRANESTE, LE DA TELEVIZOARE, ZIARE , MANCARE GRATUIT, IN DOEFAVOAREA CELOR CARE MUNCESC SI CELOR PAGUBITI DE INFRACTORI!GUVERNUL INCUREAJEAZA INFRACTORII, CARE TOTI SPUN CA E MAI BINE LA PUSCARIE, FURI SI TE DUCI LA CALDURA1 PUSCARIA NU MAI E LA RACOARE!IN FRANTA PUSCARIASILOR LI SE EMIT FACTURI DE PLATA LA TV, CURENT, APA, LA NOI LI SE DAU BANI!HOOOOOOOOOOO HOTILOR SI GUVERNANTILOR!AVETI GRIJA DE OAMENII CARE MUNCESC NU DE HOTI!SA PLATEASCA PT CE PRIMESC!
Publicat Vineri, 02 iulie 2010
+Răspunde
Recomandate
Strategia austriacă pentru „Noua Europă“
Publicat acum 12 ore şi 26 minute
De opt ori pe lângă sfârșitul lumii
Publicat acum 10 ore şi 26 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Marţi, 15 august 2017
Andrei Marga

Cum cei mai mulți se consideră creștini, se poate spune că, în Europa, creștinismul este mai mult decât viziune - este însuși mediul formării și referința fundamentală. Pot fi însă luate în serios partidele și persoanele care-și afișează adesea cu emfază afilierea?

Andrei MargaPublicat acum 5 ore şi 55 minute