Procurorul luat ostatic a murit

UPDATE Procurorul luat ostatic marţi a murit din cauza rănilor suferite, relatează Sky News.

Anterior, şeful poliţiei din Istanbul, Selami Altinok, anunţase că doi presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C), iar ostaticul a fost grav rănit în cursul intervenţiei forţelor speciale.

Procurorul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, dar a murit din cauza rănilor suferite.

Poliţia a negociat timp de şase ore cu agresorii înainte de lansarea operaţiunii, a precizat Selami Altinok.

Mai multe explozii şi focuri de armă au fost auzite din afara clădirii în cursul intervenţiei forţelor speciale.

Procurorul (foto) a fost luat ostatic de bărbați înarmați într-un tribunal din Istanbul. Procurorul se ocupa de o anchetă privind moartea unui tânăr împușcat de poliție în timpul protestelor antiguvernamentale din 2013, transmite AFP.

Focuri de armă s-au auzit în timpul luării de ostatici, care a avut loc într-o sală a Palatului de Justiție Caglayan.

O fotografie postată pe Twitter îl arată pe procurorul Mehmet Selim Kiraz stând pe un scaun cu un pistol îndreptat spre cap.

Atacul ar fi comis de membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C).

Autorii atacului au dat ultimatum autorităţilor să recunoască „uciderea” adolescentului şi să achite toate persoanele judecate pentru participarea la protestele antiguvernamentale generate de moartea adolescentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.