Protest cu nume grele la Palatul Cotroceni împotriva uciderii câinilor

Ceea ce nu a mai reuşit în ultimii ani zona politicului – coagularea unei noi „generaţii” a societăţii civile – au „reuşit” câinii comunitari. Tot mai multe nume grele ale societăţii româneşti protestează împotriva eutanasierii câinilor comunitari, dar şi pentru un nou mod de a face politică.

Noi, cetăţeni ai României civilizate, vrem să fim ascultaţi!

Câteva sute de persoane au protestat luni paşnic, printr-un flash mob organizat în faţa Palatului Cotroceni, împotriva eutanasierii câinilor comunitari. Flash mob-ul s-a desfăşurat sub deviza „Noi, cetăţeni ai României civilizate, vrem să fim ascultaţi”. Protestul de la Palatul Cotroceni este primul dintr-un număr mai mare de acţiuni ce va fi organizat de Group Initiative For Animals în Bucureşti şi nu numai. La apelul acestui ONG au răspuns actori de frunte ai scenei româneşti, precum Monica Davidescu, Adriana Trandafir, Marin Moraru, Emil Hossu, Soby Cseh, fosta multi medaliată la atletism, Maricica Puică, realizatoarea tv CristinaŢopescu ş.a. Exceptând numele sonore, la manifestare au participat mulţi studenţi şi alţi tineri care activează în diferite domenii. Toată acţiunea s-a desfăşurat în mod paşnic, civilizat, aşa cum a fost anunţată şi pe http://www.facebook.com/GIAGroup.

„Nu am văzut vreun protest împotriva câinilor comunitari”

Doi dintre tinerii participanţi la flash mob au ţinut să facă unele precizări pentru cotidianul.ro. „Nu am vazut, de fapt nu a existat aşa ceva, vreun protest împotriva câinilor comunitari. Invers, împotriva eutanasierii lor au existat şi vor exista acţiuni de protest. Este regretabil că Parlamentul nu a adoptat o soluţie civilizată. şi putea să o facă foarte uşor, dacă domnii senatori şi deputaţi ar cunoaşte realitatea de pe stradă. Foarte multe ONG-uri, pe cheltuiala lor, au sterilizat peste 60% dintre câinii comunitari şi continuă această acţiune. Foarte mulţi câini comunitari sunt adoptaţi de locatari care le-au construit cuşti în faţa blocurilor, îi hrănesc, iar câinii de multe ori le răspund prin gonirea celor care mai vor să fure noaptea din maşinile aflate în parcări. Domnii parlamentari trebuiau să vină în colegiile lor, să discute cu cetăţenii care au găsit propriile lor soluţii şi de aici să plece cu legiferarea. Nu au făcut-o. Deci nu şi-au respectat statutul de persoane aflate în slujba societăţii”, ne-a declarat unul dintre participanţii la flash-mob.

„S-a manipulat şi se manipulează foarte mult, din interes politic şi de afaceri, pe tema câinilor comunitari. Acum două luni l-am văzut pe unul din şefii hingherilor din Bucureşti, un fost ziarist, care susţinea, patetic, la Realitatea TV că la «Matei Balş» au fost înregistraţi de la începutul anului nu ştiu câte mii de bucureşteni muşcaţi de câinii comunitari. Două zile mai târziu am fost acolo, la camera de gardă, şi, surpriză, cele câteva mii erau câteva sute, dar, atenţie, raportul dintre cei muşcaţi de câini de companie şi cei muşcaţi de câini comunitari era de 4 la 1. Tot la televiziuni au fost prezentate câteva cazuri grave, dar nu s-a spus că de fapt de vină erau chiar propiul câine de companie sau al unor vecini. Iar dacă au existat persoane care au fost muşcate noaptea pe un şantier aflat în conservare, se impune o întrebare: ce căutau noaptea, respectivele persoane pe propritatea vreunei societăţi sau firme? O soluţie civilizată, un parteneriat autorităţi locale, societate civilă poate rezolva situaţia câinilor comunitari”, ne-a declarat un student de la Medicină.

Sloganurile GIA Group

ALEGE VIAŢA!
ALEGE SĂ TRĂIEŞTI ÎNTR-O ŢARĂ CIVILIZATĂ!

Esti impotriva uciderii in masa a cainilor?
Esti civilizat?
Vrei sa fii mandru de tara in care traiesti?
Vrei sa lasi copiilor tai o lume mai buna?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.