Protest după uciderea ursului din centrul Sibiului

Asociaţiile pentru protecţia animalelor îşi exprimă idignarea faţă de autorităţile din Sibiu, care, în loc să tranchilizeze un urs care se plimba prin centrul oraşului, au decis să împuşte animalul.

În semn de protest, în fiecare seară, până duminică, Teatrul pentru Copii şi Tineret din Sibiu va fi luminat în roşu, potrivit Digi24.

Ursul traversase aproape întreg centrul oraşului până să fie încolţit şi împuşcat, miercuri, iar moartea animalului a stârnit un val de reacţii.

World Wide Fund for Nature România, cea mai mare organizaţie care protejează viaţa în mediul sălbatic, a subliniat pe Facebook necesitatea înfiinţării unui Serviciu de Urgenţă pentru Animale Sălbatice.

„Este clar că în astfel de situaţii este nevoie de un regulament privind modul de intervenţie şi oameni instruiţi să poată interveni calm şi eficient. (…) În lipsa unui sistem de intervenţii şi a unei proceduri clare, astfel de cazuri vor tot apărea, iar reacţia autorităţilor va lăsa loc interpretărilor”, potrivit World Wide Fund for Nature România.

Polițiști, jandarmi, Poliția locală și angajați de la Zoo au împânzit miercuri dimineață zona centrală a Sibiului, în încercarea de a găsi un urs care a fost văzut în oraș, în zona Hotelului Ibis.

Ursul a fost împușcat de vânători, după ce animalul a fugit dincolo de Cibin, ajungând pe strada Lungă, anunța presa locală.

Animalul a alergat câteva ore pe străzile din oraș. Pentru câteva clipe a ajuns să urce pe acoperișuri, după care s-a întors. Nicio persoană nu a fost rănită.

După ce s-a încercat, fără succes, împușcarea cu tranchilizante, animalul a fost ucis cu o armă de vânătoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.