PSD se ocupă de cadouri electorale, când Putin spune că poate lua Kievul în doua săptămâni

1. Ordonanţa traseismului aleşilor locali a intrat în vigoare. Aleşii locali au liber la traseism, după publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei de urgenţă. Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban declară că ACL va sesiza Curtea Constituţională şi va ataca în contencios administrativ autorităţile locale care vor face uz de ordonanţa cu pricina.

2. Amnistie fiscală pentru toţi bugetarii. Cadou electoral al PSD, legea aministiei fiscale trece de plenul senatului şi de comisia de Muncă din Camera Deputaţilor.

3. Putin declară că în două săptămâni poate ocupa Kievul. Preşedintele rus i-ar fi declarat preşedintelui Comisiei Europene că armata rusă poate ocupa Kievul în două săptămâni, potrivit unor înregistrări. Kremlinul a replicat că afirmaţiile au fost trunchiate, iar apoi s-a arătat pregătit să facă publică respecticva înregistrare a convorbirii telefonice. Între timp, în Ucraina, autorităţile sunt nevoite să recurgă la raţionalizarea consumului de electricitate.

4. Monica Macovei demisionează din PDL. Candidat independent la preşedinţie, Monica Macovei a demisionat din PDL. Preşedintele PDL Vasile Blaga spune că oricum ea urma să fie radiată din partid, dar şi că nu regretă că a sprijinit-o până acum.

5. Salarii compensatorii pentru cei care pleacă de la ASF. Un număr de 98 de salariaţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară vor părăsi voluntar instituţia până la finele lunii septembrie, urmând să încaseze net, în medie, circa 95.000 lei (21.400 euro), reiese din datele prezentate de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

Șeful ASF a mai dezvăluit că un număr de 53 de angajați ai instituției, din totalul de 609, erau rude de gradul I sau II, iar 13 au părăsit instituția, inclusiv 3 – 4 cupluri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.