×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 03:37
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Puterea proștilor la cote eroice

Scandalul provocat de încercarea PSD de a-și demola propriul guvern n-are ieșire decît în jos. Nu văd la ce ne-ar folosi un guvern PSD sprijinit inclusiv de UDMR. Și nici ce cîștig am avea cu o încropeală pe partea dreaptă, dirijată de președintele Iohannis. Totuna este și cu un drac roșu și cu unul verde sau albastru. O ținem din rău în mai rău. Cauzele sunt multiple. Dar toate vin de la și trec prin această continuă degradare a instituțiilor statului român. Profesorul și filosoful Andrei Marga, cel care a pus bazele unei dimensiuni europene a Universității din Cluj-Napoca, care a fost și ministru al Educației și ministru de Externe, dar și președinte al Institutului Cultural Român, ne-a trimis un articol de proporțiile unui rechizitoriu civic și intelectual. „Cauzele degradării instituțiilor“ este cel mai clar inventar al motivelor care duc la degenerarea situației din țara noastră, dominată de o democrație butaforică și clientelară.

Între acestea, Andrei Marga subliniază trei, cele mai importate cauze ale decăderii. Incompetența celor desemnați de partide să conducă instituții, reglementările șchioape ce nu pot să blocheze abuzurile și securismul vizibil sau subteran prin toate instituțiile statului.

Rolul serviciilor secrete, atît de mult evitat sau ignorat de aproape toți președinții României, de toate partidele importante, de la putere și din opoziție, de toți prim-miniștrii României, chiar și de parlamentari, a rămas doar în atenția unui număr restrîns de jurnaliști, ceilalți fiind șantajați, speriați sau cumpăraţi de aceleași servicii secrete. Iată ce scrie profesorul Andrei Marga despre securismul devenit spirit dominant în instituțiile românești:

„Noua Securitate are personal proporțional mai numeros decât orice țară europeană și întreține un vast sistem de control al societății, bazat pe confuzia valorilor, colonizare și diversiune. Guvernele formate de sus sunt, după numeroase indicii, securiste, Parlamentul pare blocat de «șantajabili», justiția este sub acorduri cu serviciile secrete, mass-media sunt, mărturisit, infiltrate, universitățile și institutele de cercetare majore, nu mai puțin. «Dubla comandă», cum se vede bine, nu este doar vorbă. Pare că specializarea în diversiune a participării la Tratatul de la Varșovia a supraviețuit istoriei. Azi, mulți cetățeni se așteaptă consternați la reacția celor demascați prin încercarea Parlamentului de a reconstitui fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009, de a dezvălui colonizarea justiției de către serviciile secrete și controlarea societății de către grupuri mafiote“, arată profesorul Andrei Marga, referindu-se la una dintre cauzele acceleratei degradări a societății. Publicăm integral articolul profesorului Andrei Marga în pagina 3 a ziarului Cotidianul, pentru că analiza sa se constituie într-un adevărat inventar al cauzelor care debilizează și destabilizează țara.

În același timp, provocați și de puhoiul de incompetenți prăvălit peste instituții, mai ales după 2005, am purces la o recitire a listei guvernelor României din anul 2005 până acum. A fost anul în care iresponsabilitatea și spiritul aventurier al lui Traian Băsescu au adus în funcții-cheie arătări de calitatea și „profesionalismul“ Elenei Udrea, Adrian Rădulescu, Dan Șova, Stana Anghelescu (numită ca răsplată pentru un contrabandist, sponsor al campaniei electorale a marinarului) etc. Parcă am fi asistat la o selecție pentru o distribuție destinată unei comedii grosiere, nu la o selecție de profesioniști care să gestioneze situații complicate și integrarea europeană a României.

Nu este de mirare că toți acești „culți în cap“ apar în dosare penale sau sunt cunoscuți ca amestecați în afaceri de proporții. Și nici unul nu apare ca parte și ca devotat al unui proiect românesc de mare valoare.
Nu întîmplător Darius Vâlcov trece în PSD drept creierul cel mai strălucit, aflat la baza programului de guvernare al PSD și ALDE și autorul evaluării Guvernului Grindeanu. Nu întîmplător evaluarea a avut loc pe persoană fizică, iar respectivul grup (comitet, consiliu etc.), anunțat de Liviu Dragnea, n-a existat niciodată.
Este vina PSD-ului că n-a avut alte „luminății“ în afară de Sevil Shhaideh și Sorin Grindeanu, de Alexandru Răzvan Cuc și Augustin Jianu? Sau aceștia au răspuns perfect nevoilor lui Liviu Dragnea și clanului din jurul său? A cui este vina că Dacian Cioloș n-a putut depăși nivelul Cristinei Guseth și al lui Andrei Baciu, al Ralucăi Prună și al lui Cristian Ghinea în guvernul de tehnocrați? Este vina lui Klaus Iohannis că i-a lăsat, sau a serviciilor secrete?

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de luni versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Duminică, 18 iunie 2017
11166
 | 37
 | 72
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Marcel Vasilescu
-1
Alo! Mai e cineva treaz p-aici, adică care nu...doarme!? Deșteptarea, domnilor! Chiar nu vede nimeni ce se întâmplă?! Anume că o țară întreagă a ajuns să fie paralizată de un Stan și-un Bran?! Și că ca atare trebuie schimbate legile, special pentru acest Stan și-acest Bran, care vor musai să spargă un partid și-o țară întreagă?! Și că dacă printre susținătorii lor din umbră se află (ca de obicei) și serviciile, atunci acestea trebuie în sfârșit desființate la grămadă cu șefii lor demisionați sau încă nedemisionați!?
Publicat Miercuri, 21 iunie 2017
+Răspunde
Mos Ene
0
Sa cauti aliati ca sa-ti tai singur craca de sub picioare, asta da gandire pesedista! Nu s-au gandit ca daca pica guvernul pesedist, normal ar fi sa guverneze un alt partid sau alianta? S-ar putea ca dracnea sa aiba o mare surpriza.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
roman polanschi
+1
Vise ! Serviciile secrete romanesti nu se amesteca in "politica mare " pt ca nu mai exista. Serviciile, de mult nu mai sunt romanesti . Si nici prosti nu sint;si nu este nimic intimplator ce se intimpla de 27 de ani in romania. Curios ,ca desi pierdem Ardealul,nu pomeneste nici un titlu din ziar. Si tot striga Dragnea ,ca nu vrea ca votul romanilor trebuie respectat ;NU romanii au votat PSDul. Raportat la lipsa de vot ramaneasca si adugarea celor 2 milioane de basarabeni cu cetatenie romaneasca,este exact raportul pt care tipa Dragnea. Iar daca ziarele/nu scot nici o vorba ,ne intrebam care mai este adevarul ,pus pe taraba.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Alexandru Lazarescu
-1
Revolta lui Grindeanu impotriva dictatorului Dragnea are inocenta si frumusetea Primaverii de la Praga. Dar vine KGB-ul si UDMR-ul si rezolva problema ! Grindeanu are frumusetea tinerilor care incearca sa opreasca cu pieptul lor inaintarea tancurilor rusesti . Dar ca intotdeauna se gasesc vanzatori de neam si de tara, mai ales cand sunt din neamul hunilor si tatarilor. Asa sa le ajute celor ce se inchina la Dracnea ! Ajuta Doamne Romania sa scape de naparcile KGB-iste, de sobolanii rosii !!!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Hadrian @ Alexandru Lazarescu
0
Va place Macron si-l vedeti in Grindeanu, papusile corporeits !
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
AltDaniel
+4
Eu consider ca domnul Marga ar trebui sa taca... il consider principal vinovat in distrugerea invatamantului prin introducerea manualelor alternative. Una din imensele prostii (considerata reforma !) facuta de politicieniii romani dupa 1989. Si care ii apartine exclusiv domnuli Marga !
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Charlie
+4
Pt. Mysebi. Dle, in timp Nistorescu s-a prezentat drept antibasist, in fapt fiind pro-Ponta care a jucat alunecos rolul antibasistului. La prima vedere directorul publicatiei actiona democratic, dar cu cativa ani, putini, in urma a disparut de la antene, fapt pe care-l pun in seama unei urecheli administrate de binom. Ultimele aparitii disperate in sprijinul cuplului complotist Grindeanu-Ponta ale mass-mediei le incadrez la categoria mobilizarii fortelor binomului pentru subminarea statului de drept. NU intamplator Piratul a iesit din nou in apele teritoriale in sprijinul agentilor sai Ponta si Grindeanu. Ura unora fata de Dragnea depaseste normalul intr-o democratie. Flacaii sunt desfigurati de o ura care nu a fost mocnita, fiind una ideologica. Numai aceasta ura viscerala debordata "generos" de basistii patriei si este suficient sa-i trecem cu vederea lui Dragnea posibile colaborari trecute cu binomul. De ce au dreptul agentii permanenti ai binomului sa-l tradeze pe Dragnea si Dragnea sa nu poata trada binomul in al 12-lea ceas? Se vede clar ca gruparea din binom care-l sustine pe Dragnea doreste sa distruga binomul si, fapt meritoriu, se gandeste si la romani sa le amelioreze suferintele generate de saracie...
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
c.g.
+10
Pt.Iancu De La Hunedoara. Domnule, in amarata asta de tara '' baieti cu ochii albastrii '' fie din fosta securitate sau formati de serviciile de dupa dec.'89 sunt peste tot , in toate institutiile statului, iar droaia de informatori a fostei securitati a fost sporita la greu si preluata de noile servicii secrete! Nu poti sa ajungi nici macar director, sau lider de sindicat, la nivel de societati comerciale daca nu esti cuplat la niste prize informative, mai clar daca nu esti securist sau cum se cheama azi, deci ca sa ajungi parlamentar, ministru, Premier, Presedinte de tara, s.a.m.d. nu cred ca este posibil in tara noastra ROMANIA, probabil ca si pe alte meridiane sunt obiceiurile astea ! Legat de machitorul, gargaragiul, marioneta Traian si Basescu este si el in nota obisnuita a predecesorilor numai ca tupeul de matroz si-a pus amprenta intr-un mod mult mai pregnant asupra manifestarilor sale de om in Dealul Cotrocenilor ! Azi sotul doamnei Carmen este un ins mai cu fereala, un pic mai cizelat, decat predecesorul sau, dar care calca si respectivul in bocancei CONSTITUTIA ROMANIEI, repet cu insistenta: pentru care PARLAMENTUL ROMANIEI ar fi trebuit sa il suspende daca avea curaj ... ! In concluzie domnule Iancu ..., in tara asta sunt fosti securisti si actuali baieti cu ochii albastrii de calci pe ei ca pe broaste multi dintre ei greveaza bugetul statului cu sume de sume de bani, toate astea pe spinarea salariilor si pensiilor de mizerie ale cetatenilor normali in tara asta condicari,lefegii, care au muncit cinstit la stat sau in fostele CAP-uri din timpul tovarasiei, practic sunt niste lipitori pe viata si traiul romanilor ! Priviti la tot circul securistic din tambalaul asta PSD contra PSD, priviti la iesirile securistilor din PNL, USR, PMP, UDMR toti sunt de un caraghioslac fara margini, niste lipitori care sung sangele,znaga, MARIEI SALE POPORUL ROMAN ! Sa fie de capul lor, sa ne aiba Dumnezeu in Paza Sa si sa ne izbaveasca de cei rai ... !
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
iubitul
0
d-tale Ondrej Morgo e chiar una din cauzele distrugerii unei institutii? Care o fi aia?
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
iancu de la Hunedoara
+10
Nici tu Cornele, nu prea ai inteles mare lucru din articolul profesorului Marga! Aversiunea ta fata de Dragnea si Psd se vad de la o posta! Ramai sanatos cu analizele tale, dar astea nu fac decit sa incurce un public indopat cu informatii, mai mult false!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
un dac
+11
Cuplul cornel-tapalaga, lasa-ne pe noi prostii cu democratia, voi mergeti in coreea de nord sau in rusia, securistilor. Luati-i cu voi si pe grindenu-ponta sa va tina de urat.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 7 ore şi 43 minute
Guvernul trimite Corpul de Control la Tarom
Publicat acum 14 ore şi 20 minute
Braconierii de dinozauri
Publicat acum 19 ore şi 34 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 7 ore şi 30 minute