×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 12 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:35
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Problema pașapoartelor
Răspunsul MAI după ce Carmen Dan a fost amenințată

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) dă vina pe lipsa de personal pentru situația de la pașapoarte, după reclamația FADERE, anunțând totodată că unele serviciile de pașapoarte vor lucra și luni și marți, când sunt zile libere.

"Referitor la poziția FADERE de astăzi - #MAI îi asigură pe toți cei care își preschimbă pașapoartele în această perioadă că facem toate eforturile pentru ca acest proces de eliberare a documentelor să se facă într-un mod cât mai operativ.
Este adevarat că în lunile de vară numărul de cereri depășește cu 80-90% valorile din restul anului, iar în unele județe numărul cererilor se dublează în această perioadă. Din păcate, această creștere semnificativă nu poate fi însoțită și de dublarea numărului de ghișee sau de dublarea personalului care lucrează la serviciile de pașapoarte.
Lipsa de personal se resimte și în aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiți să prelungim programele de lucru, să amânăm concendiile din această vară pentru mulți dintre angajați sau să găsim alternative de spații destinate eliberării de pașapoarte.
Inclusiv în aceste zile libere pentru majoritatea românilor, în 12 județe și în Municipiul București serviciile de pașapoarte lucrează în ziua de luni 14 august, iar în alte 4 se va lucra marți 15 august a.c", informează ministerul într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

Reacția MAI a venit după ce Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE ) i-a cerut ministrului de interne Carmen Dan să rezolve de urgență situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, avertizând că, în caz contrar, va depune plângere penală pe numele acesteia.

(I.R.)Publicat Duminică, 13 august 2017
1940
 | 2
 | 21
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mushu
+3
Draga Mysebi, poate pasaporte pe viata fiindca si la 10 ani valabilitate, tot ar expira, tot si-ar da seama romanasii ca nu mai au pasaport in ainte concediului si tot asa ar fi! Exista unncomplex de superioritate artificial creat si intretinut de politicieni, care au nevoie de voturi, ca cei ce lucreaza in afara sunt mai speciali. Si celir din tara li se termina valabilitatea pasapoartelornla 5 ani si sunt cam de 6-7 ori mai multi decat cei din stainatate. A! Ca sa raspund unor preocupari: cei care au nevoie savisi schimbe pasapoartele sunt in majoritate covarsitoare " romani cu domiciliul in strainatate" care nu mai pot primi carti de identitate. Concret, ei sunt asa de atasati de tara mama ca au decis sa se mute de tot cu domiciliul unde le este bine, si, pe cuvant, asta nu este un lucru rau (unii iubesc maxima latina: "patria este acolo unde ne este bine"). Sunt atasati de Romania prin parintii sau bunicii carora le trimit bani, de copii minori daca nu i-au luat cu ei si de casoaiele imense si goale cu care se mandresc fata de colegii de unde lucreaza. Iarasi, respect deciziile de viata si stiu ca nu este usor printre straini! Totusi: va rog sa ma scutiti de aceste pretentii absurde, sunteti occidentali cu domiciliul purtati-va occidental, tratati Romania cu aceasi maniera cu care va duceti cu caciula in mana pentru orice aveti nevoie acolo! Uita-ti-va din timp in acte! Nu aveti pretentia ca cel cu numere de nationale sa va faca loc, la venire si la plecare, pe sosele! Terminati cu "meleoanele" pe care le trimiteti ca sa le ingropati in cumparaturi inutile, taxele, fiindca aveti domiciliul acolo, le platiti acolo nu statului roman care trebuie sa ii serveasca, cu toate ca nu prea o face, pe cetatenii pe care ii jecmaneste el, cu prioritate...ca de aia se lasa jecmaniti! Si...cand votati, deschideti ochii si vedeti bine pe ce nume puneti stampila!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Zak @ Mushu
0
Domnule draga si cam ce doresti matale, ca romanii plecati in zone civilizate sa militeze pentru ramanerea in urma Romaniei, pe principiul ca asa e la noi, ca noi suntem mai prosti si mai indolenti si sa fim lasati in pace in durerea noastra de trandavi? Eu spun apasat ca bine le fac stranierii autoritatilor romanesti, sa-i ia la palme ca sa se zbata sa ridice Romania la acelasi nivel cu Europa, nu sa-i lasa sa trandaveasca pe salarii si pensii speciale nesimtite asteptand banii trimisi din strainatate de compatrioti pentru a echilibra cumva balanta de plati a tarii.
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
myseby 2
+7
De ce nu eliberati pasapoarte pe 10 ani? Problema ar fi rezolvata!!!!!!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Zak @ myseby 2
+4
Ideea a mai existat dar strica afacerile clientelare cu pasapoarte. Daca ar putea, ar schimba pasapoartele si la doi ani, bani sa iasa.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Santa Klaus
+5
Car-men , deși femeie , trebuie să-și dea seama că are in subordne doar imbecili. Dacă te uiți la cine sunt șefii IPJ , te apucă disperarea. Cu astfel de mahări nu ai ce face. Nu poți performa.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Zak @ Santa Klaus
0
Acum zici bine cand vorbesti la concret si nu ti se umfla orzul unguresc in mate.
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
linx
-3
Linx@alex NU vrei sa recunosti nici in ruptul capului ca propunerea mea este buna . Te prevalezi de o lege , dar ce , acesta nu poate fi imbunatatita ? nu este rodul unor oameni cu mintea la cap nu niste comozi carora le sta capul numai la banii lor !? Nu este posibil ca programul consulatelor sa fie adaptat la conditiile fiecarei tari unde sant multi romani de ex: sambata sau chiar duminica sa nu lipseasca de la lucru romanul ? Sau nu-l poate invoi patronul pentru a merge sa preschimbe actele ? Pentru cazurile de alta natura cum de au timp romanii la consulate sa faca legalizari etc? Deci draga Alex pozitioneaza -te corect in acesta problema
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Alex @ linx
+1
Propunerea dumitale este FOARTE BUNA si deja este inclusa in legea despre care vorbeam; a...dumneata ai dreptate, o parte a personalului misiunilor diplomatice poate sa lucreze in weekend pt rezolvarea problemelor specifice cetatenilor romani aflati pe teritoriul acelor tari straine, ca d'aia primesc salarii si mai ales, pensii speciale ! Aproape ca suntem pe aceeasi lungime de unda, numai ca este cam greu sa ne intelegem in limba romana... Eu asta as fi vrut sa aud de la "presedintele" FADERE, ca ii someaza pe ministrul de externe si pe presedintele Romaniei sa creeze conditii adecvate pt romanii din strainatate pt preschimbarea documentelor de calatorie in tara unde se gaseste fiecare, sa nu mai fie nevoie de deplasare in tara natala (Romania) pentru asta.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
io
-4
Demisia tanti !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Crocodilul
-2
Pute lumea de socialism
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Constantin Moldovean
+7
Iar a muscato MAI,in EU se merge cu CI nu cu pasaport!Niste adventisti ,maxim 3 bagati in FEDERE de un alt papagal adventist,asta e "forta"organizatiei!Citez din agenda publica,martie 2015 :"Români în lume. Azi, Daniel Țecu FADERE March 9, 2015 În Occident sunt o grămadă de români plecați să muncească, să ducă o viață mai bună, dar și români dispuși să ne facă de căcat, să fure bancomate și săpunurile din hoteluri. În această ce-a de-a doua categorie se află Daniel Țecu, președintele FADERE, care e un o autointitulată Federație a Asociațiilor de Români din Europa.Cum a apărut acest om în viața noastră și ce l-a convins să renunțe la furat mașini / scos femei la produs / vândut mâncare expirată la suprapreț conaționalilor săi pentru a se dedica spamatului cu isprăvile sale? Ei bine, scandalul de la alegerile din noiembrie a scos la iveală, pe lângă trei milioane de specialiști în Social Media care au câștigat campania neamțului, și câteva personaje de-astea care, o dată ce s-au dus la vot au zis că nu mai e cazul să se întoarcă la muncă. Cum se spunea la țară, li s-a suflat în cur ca la găini, și acum se simt mult prea importanți față de restul orătăniilor din ogradă.Țecu este un reziduu al isteriei din noiembrie 2014 și acum nu se mai poate opri din trimis e-mailuri desre viața românilor din Spania, despre cum el este liderul a 3 milioane de români din diaspora și despre cum statul român ar trebui să le plătească despăgubiri de 1000 de euro pentru fiecare român care nu a putut vota.""!!!!!MAI face ordine:)))))Autoritati romanes ,mai atente la manipulare ce D-zeu!Salutari din Tiraspol!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
linx
+3
Dece nu se organizeaza posibilitatea preschimbarii pasapoartelpr la Sectiile consulare ale Romaniei din tari unde lucreaza un numar mare de romani ? Dece trebuie sa astepte roamanul sa vina in tara in oncediu ca sa-si preschimbe pasapoartul? ar putea sa ofaca din timp la consulatul tarii noastre ce e asa de greu de organizat acest mod ? Dra prostia la noi este suverana !!! nu poti sa maresti numarul angajatilor numai pentru cca doua luni cat dureaza avalasa de cereri de preschimbare trebuie sa recunoastem daca santem normali la cap !!! romanul este recunoscut pentru lenea sa lasa lucrurile sa le rezolve in ultimul momont
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Alex @ linx
+4
Asta (cu consulatele si ambasadele) este reglementata prin lege, vezi Legea 248/2005 sectiunea 4-a, art. 15 alin. 2, insa romanul de afara vrea sa-mpuste mai multi iepuri dintrun foc(calatorie), nu are timp sa se duca la consulat sau ambasada, ca-i la munca ... vine acasa omul si normal ca vrea o tara ca afara: cu drumuri faine, cu autoritati relaxate, zambitoare si prompte in rezolvarea problemelor fiecaruia, preturi mici la ce consuma, ospitalitate, distractie si relaxare cat cuprinde ca-i satul de munca pe branci de afara !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Zak@Alex @ linx
+2
E fals ce zici. Pasapoartele se elibereaza tot in Romania si se trimit prin posta la ambasade sau consulate, iar costurile operatiilor sunt destul de piparate, peste 100 de euro asta numai daca ai toate actele in regula. De asta lumea prefera sa-si rzolve problemele la fata locului in perioadele de concediu, ca se mai cere o hartie, un document, etc. Nu merge nimic automat, mereu se gaseste ceva de cerut in plus.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Jackob
+2
Este vorba de organizare si informatizare, mai putin de personal. Depune solicitantul actele si revine cand e programat, de preferinta cat mai repede. De ce sa stea la nu stiu cate cozi pentru fiecare hartie? O mai buna organizare ar usura si munca functionarilor. Dar este cineva la varful structurilor capabil sa gandeasca si sa organizeze? Cu generali din astia cu patru morgensterni pe epoleti, facuti la apelul bocancilor si la ordine ferme venite de afara, eu cred ca nu.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Andrei
+1
Au iesit prea multi functionari la pensie(speciala)? Ca e greu si epuizant sa muncesti mai mult de 20 de ani la birou in MAI si trebuie sa iesi la 45 de ani la pensie.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 54 minute
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 55 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 29 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017