×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:49
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Cazul Hidroelectrica
Reacția Ministerului Energiei la acuzațiile lui Ponta

Ministerul Energiei susține că listarea companiei de stat Hidroelectrica la bursă trebuie să aibă loc, acest demers beneficiind de întregul sprijin al instituției, potrivit unui comunicat transmis luni.

Reacția Ministerului vine la două zile după ce fostul premier Victor Ponta a scris pe Facebook că Liviu Dragnea a decis să nu mai facă listarea la Bursă și să includă Hidroelectrica în Fondul Național Suveran de Investiții.

"În primul rând, Victor Ponta susține că listarea la bursă a Hidroelectrica ar fi fost anulată. Această afirmație este falsă, întrucât este în vigoare o hotărâre de Guvern în acest sens", spun oficialii instituției.

Totodată, ministerul a mai făcut o precizare privitor la o declarație a lui Ponta din aceeași postare, potrivit căruia România nu a plătit taxele către Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor referitoare la Investiții (ICSID).

"Referitor la afirmația lui Victor Ponta cum că România nu a plătit taxele către ICSID, și aceasta este falsă! Ministerul Energiei a identificat resursele necesare și a efectuat deja plata sumelor reprezentând onorariile experților care au realizat expertize de specialitate și onorariile avocaților", mai precizează reprezentanții ministerului.

"Pentru a preîntâmpina orice posibile sancțiuni din partea Tribunalului arbitral, Ministerul Energiei a analizat și a identificat sumele necesare și pentru plata cheltuielilor de arbitraj solicitate, în valoare de 300.000 de dolari. Această plată a fost deja efectuată, astfel că riscul ca România să fie obligată la plata unor despăgubiri în valoare de sute de milioane de euro pentru neprezentare la proces este unul fictiv. Pentru informarea domnului Ponta, dar și a opiniei publice, audierile părților în acest proces au avut loc deja, începând cu 27 iunie și până în 30 iunie, România fiind reprezentată in aceasta etapa", conform sursei citate.

Oficialii instituției susțin că Victor Ponta a fost informat de către Ministerul Energiei cu privire la aceste aspecte.

Publicat Luni, 17 iulie 2017
1128
 | 1
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
AURORA
0
Victoras Viorel, dar banii de la KAZ- MUNAI-KAZ, vreo 800 DE MILIOANE de euro, CAND II VOM PRIMI? E adevarat ca tu personal , in numele ROMANIEI, ai renuntat la ei? Asta sa ne spui, tu nu sa te faci ca esti PATRIOT, ca nu ai demonstrat prin nimic acest lucru.
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
MegaWati
+5
Ponta nu ataca Hidroelectrica pentru ca se pricepe la ceva! Hidroelectrica este sigura companie din energetica care produce energie electrica uzinand apa ,combustibil curat, strategic, predictibil datorita lacurilor de acumulare, imposibil de boicotat si cu un cost real ZERO, fiind de la D-zeu! Hidroelectrica ,din uriasa afacere in paguba statului roman cu Fondul Proprietatea (inventat de Tariceanu, Basescu si Macovei) are cca 20% actiuni date moca FP-ului si a promis strainatatii, chiar prin evreii care controleaza FP , alte 15 % din asa zisa listare pe bursa! Hidroelectrica are un profit enorm, cateva sute de milioane euro echivalent anual , nu are nevoie de listarea pe bursa pentru a face rost de bani pentru modernizare ,are bani mai mult decat suficienti !Investitorii pe Bursa sunt 'investitori pasivi" nu sunt interesati in reinvestirea profirurilor in modernizare si investitii noi, eui urmaresc doar maximizarea profiturilor! Listare pe Bursa a Hidroelectricii e un act de Tradare Nationala daca mai apara cineva stana asta zisa Romania ! Mult mai eficient este ca o parte din profituri sa fie dirijate porin Fondul Suveran ,daca ramane in mainile romanilor! Dar dupa cum propune Dragnea cadouri gratuite israelienilor prin viitorul fond ,slabe sperante! Jos mainile de pe Hidroelectrica domnilor Ponta si editat fost parlamentar ALDE! Nu ati contribuit cu nici un ban pana in 1990 la dezvoltarea hidroenergeticii care a ramas exact acolo unde a lasato Ceausescu!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Firea, călcată de bicicliști
Publicat acum 23 ore şi 7 minute
Tarom, captivă grupurilor de interese
Publicat acum 10 ore şi 38 minute
Vinovatul de serviciu - Generalul Iulian Vlad
Publicat acum 7 ore şi 18 minute
Băsescu trage cu cartușul în Iohannis
Publicat acum 7 ore şi 57 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 10 ore şi 9 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 46 minute