Ritmuri de jazzaj, electro-jazz, funk, rock şi world music

Cătălin Milea & Imagination Orchestra

jazz / funk / rock / ‘free improvisation’

Vineri 27 martie, la JAZZ PONG Social Club vor performa pentru dumneavoastră un număr impresionant de artişti: 15 tineri muzicieni de excepţie, conduşi de excelentul saxofonist Cătălin Milea – un ansamblu ce îşi urmează instinctul de a face muzică prin imaginaţie, improvizaţie, compoziţie sau învăţare colectivă, interacţiune, studiul ritmurilor non-europeene (indiene şi africane).

Ansamblul Imagination Orchestra este compus dintr-un grup de vocalişti, secţie ritmică (pian, bas, baterie, ghitară), corzi (vioară, violă, violoncel), percuţionişti, instrumente de suflat (clarinet, flaut, fagot), şi interpretează cu virtuozitate compoziţii proprii, creează sonorităţi inedite şi improvizaţii spectaculoase.

Iniţiatorul şi „conductor-ul” acestui adevărat big band de tip nou este saxofonistul şi compozitorul Cătălin Milea, unul dintre cei mai activi şi creativi artişti ai jazz-ului din generaţia sa.

“De mult n-am mai auzit ceva atât de original şi de interesant, construit cu minuţie de artizan şi de arhitect sonor rar întâlnit”, afirmă cunoscutul critic de jazz Florian Lungu

Ping Pong şi Jazz; sau Jazz & Ping Pong. O alăturare inedită de cuvinte în spaţiul european cu atît mai mult în ţara noastră. Este însă vorba despre o idee concretizată şi experimentată de multă vreme şi cu succes pe alte continente, cum ar fi America, Asia şi Australia, un concept ce îşi propune “împrietenirea” muzicii de jazz cu sportul şi mai ales cu variantele sale de sală, precum ping pong-ul, baschetul, boxul şi altele.

Concert live Free Minds cu formaţia Kusak/Pop Urban Unit

Kusak, Pop Urban Unit

Eliberaţi-vă mintea alături de Kusak/Pop Urban Unit şi invitatul special Alexandru Arcuş (saxofon) într-o nouă ediţie Jazzaj, sâmbătă, 4 aprilie, la ora 20.00, la Sala ArCuB. Concertul live Free Minds promite o experienţă muzicală intensă şi provocatoare în cadrul căreia jazzul clasic şi cel electric sau experimental se întrepătrund pentru a atinge armonia sunetelor.

Kusak/Pop Urban Unit este un proiect de explorări muzicale desfăşurat într-un context de totală libertate stilistică şi improvizaţie. Raul Kusak, unul dintre cei mai apreciaţi claviaturişti români, şi Liviu Pop, un extraordinar basist de origine română stabilit în SUA, sunt muzicienii care alcătuiesc formula de bază a acestui grup. Inspiraţi de riscul de a crea muzică la modul prezent şi încurajaţi de un public fidel, cei doi construiesc un spectacol muzical care îmbină ritmuri de electro-jazz, funk şi world music. Seria de concerte Urban Unit transcende conformismul muzical traversând stilurile muzicale, respectând tradiţia şi adăugând o doză de magnetism muzicii clasice.

Pentru un spectacol muzical complet, Urban Unit vor avea alături un invitat special – Alex Arcuş, un extraordinar saxofonist din Republica Moldova, deschis pentru orice formă de comunicare muzicală, fiind un adept al improvizaţiei şi plimbându-se cu uşurinţă de la ethnojazz la electrofusion.

În cadrul concertelor Jazzaj, pe scena Sălii ArCuB, au fost prezenţi artişti renumiţi ai jazzului, precum Maria Răducanu şi Krister Jonsson, Vali Răcilă şi Balkanamera Jazz Quartet, trupa Arifa, Rareş Totu, A.G. Weinberger, Ozana Barabancea, Emil Bîzgă, Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić & Sorin Romanescu, Luiza Zan feat. István Gyárfás, Mircea Tiberian Ensemble feat. Nadia Trohin & Cristian Soleanu şi Formaţia Trigon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.