„România, exemplu de bună practică în UE la integrarea tinerilor pe piaţa muncii”

În urma acuzațiilor făcute de președintele Traian Băsescu referitoare la utilizarea fondurilor europene pentru a reduce șomajul în rândul tinerilor, Ministerul Muncii informează țara noastră este dată ca exemplu de bună practică la nivelul UE în privinţa măsurilor guvernamentale de sprijin la integrarea acestora pe piaţa muncii.

„Pe subiectul măsurilor de sprijin pentru integrarea tinerilor pe piața muncii luate de către Guvernul României, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice subliniază că România este dată ca exemplu de bună practică la nivelul Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat remis, duminică seară, de Ministerul Muncii.

Documentul precizează, de asemenea, că la 31 iulie numărul tinerilor ocupați datorită măsurilor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă se ridică la 44.090.

Ministerul enumeră și principalele efecte ale măsurilor implementate

– Subvenţionarea angajatorilor pentru a oferi un loc de muncă tinerilor absolvenţi (2777 tineri angajați);

– Consiliere şi orientare profesională (80.610 tineri consiliați);

– Formare profesională (5587 tineri cuprinși în cursuri de FPC);

– Acordarea primelor de instalare pentru tineri, inclusiv şomerilor de lungă durată (134 beneficiari);

– Subvenţionarea angajatorilor pentru a oferi stagii de ucenicie tinerilor (46 de contracte de ucenicie încheiate);

– Acordarea primelor de mobilitate pentru tineri, inclusiv şomerilor de lungă durată (49 beneficiari);

– Acompaniament personalizat pentru tinerii cu risc de marginalizare socială, inclusiv prin subvenţionarea angajatorilor care încadrează persoane din această categorie (221 beneficiari).

În ceea ce privește Schemele pilot „Garanția pentru Tineri”, rezultatele au fost următoarele:

– 27 de centre de garanții înființate (22 in regiunea Sud și 5 în regiunea Nord);

– 2580 tineri identificați și înregistrați (880 în Sud și 1700 în Nord), cărora le-au fost furnizate pachete personalizate de măsuri active.

Prezent la Școala de Vară a tineretului PMP, de la Mamaia, președintele Traian Băsescu a vorbit despre șomajul în rândul tinerilor, arătând că Guvernul nu a cheltuit niciun ban din cele 106 milioane de euro, alocate de UE pentru România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.