România, implicată în exerciţiile militare NATO din Marea Neagră

Şase nave NATO desfăşoara pe 9 martie un exerciţiu militar, pe fondul tensiunilor dintre Occident şi Rusia. Exerciţiile militare includ simularea unor misiuni antiaeriene şi antisubmarin, precum şi atacuri efectuate cu nave de mici dimensiuni.

Exerciţiile au loc chiar în apele din zona Peninsulei Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014, transmite Euronews.

Exerciţiile NATO au loc simultan cu cele organizate de armata rusă în sudul Federaţiei Ruse, exerciţii care vor dura până pe 10 aprilie şi la care participă 2.000 de militari.

Navele participante la exerciţiul militar fac parte din Grupul Maritin NATO 2, condus de contraamiralul american Brad Williamson. Nava amiral este USS Viclsburg, iar printre navele din SUA, Turcia, Italia şi Bulgaria se află şi fregata Regina Maria. Grupul Maritim 2 numără în total opt nave de luptă şi este inclus într-un program continuu de antrenamente.

Navele au ajuns sâmbătă în portul bulgăresc Varna.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.