România: puțin de la jurii, mult de la public

La Eurovision 2017 câştigătoare a fost Portugalia, reprezentată de cântăreţul Salvador Sobral cu melodia „Amar Pelos Dois”.

România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu melodia „Yodel It!”, s-a clasat pe locul 7.

Am obţinut un scor mare din partea publicului. După votul juriilor, ţara noastră se afla pe locul al 15-lea, dar a primit din partea publicului 224 de puncte.

Cum rezultatul concursului a fost decis prin votul publicului şi cel al juriilor de specialitate, în egală măsură, România a ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final, cu 282 de puncte.

Alex Florea a declarat că locul 7 pentru România la Eurovision 2017 este unul „onorabil”, iar Ilinca a afirmat că votul la care trebuie să se raporteze ei este cel al publicului, care i-a pus în Top 5 al televotului competiției cântecului european.

Alex a comentat şi el diferența dintre votul juriului și votul publicului: „Ni se pare un lucru extraordinar din partea publicului. E clar că din partea juriilor am fost trași în jos, iar asta s-a văzut, dar suntem extraordinar de mulțumiți pentru voturile primite din partea publicului, căruia trebuie să îi mulțumim din suflet”, a spus el, remarcând votul din diaspora.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Bulgaria, cu 615 puncte, şi Moldova, cu 374 de puncte.

Juriul României a acordat cele 12 puncte nu Moldovei, ci Olandei, în timp ce Moldova a votat piesa noastră acordând nota maximă.

Eurovision Song Contest 2017 s-a desfăşurat sub sloganul „Celebrate diversity”, în Kiev, unde a mai avut loc în anul 2005.

România a avut cele mai bune performanţe la acest concurs în 2005, la Kiev, cu locul 3 pentru Luminiţa Anghel & Sistem şi în 2010, la Oslo, unde Paula Seling şi Ovi au ocupat tot locul al treilea.

De asemenea, Mihai Trăistariu s-a clasat la Atena, în 2006 pe locul patru în concurs, cu melodia Tornero (cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision, 172 de puncte).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.