Rusia a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală

Forţele strategice ruse au testat cu succes vineri o rachetă balistică intercontinentală de la Complexul Spaţial Pleseţk, situat în nord-vestul Rusiei, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de agenţia ITAR-TASS, scrie Deschide.md.

„La 26 decembrie 2014, 11.02, ora Moscovei (10.02, ora României) a fost efectuat un test al rachetei balistice intercontinentale RS-24 Yars, cu combustibil solid şi focos detaşabil, de la o bază terestră a Complexului Spaţial Pleseţk”, a declarat colonelul Igor Iegorov, purtătorul de cuvânt al Forţelor strategice.

Potrivit colonelului Iegorov, focoasele folosite la test „au fost programate să lovească ţinte din poligonul Kura, situat în peninsula Kamceatka”.

Racheta RS-24 Yars, introdusă în serviciu în iulie 2010, reprezintă o versiune îmbunătăţită a rachetei balistice de tip Topol-M.

Racheta balistică este capabilă să transporte mai multe focoase nucleare care pot atinge ţinte independente şi are capacitatea de a evita sistemele de apărare antirachetă pe o rază de până la 12.000 de kilometri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.