×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 07:25
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Decizia guvernamentală întârzie
SANITAS: Ministerul Sănătăţii tergiversează acordarea voucherelor de vacanţă

Ministerul Sănătăţii şi autorităţile judeţene se folosesc de o lacună legislativă pentru a nu distribui voucherele de vacanţă angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială, arată Federaţia SANITAS, aceasta solicitând factorilor de decizie să ia toate măsurile pentru ca aceste tichete să fie oferite.

„Federaţia SANITAS solicită factorilor de decizie guvernamentali să ia, în regim de urgenţă, toate măsurile necesare pentru o aplicare corectă, unitară şi integrală a legislaţiei privind acordarea voucherelor de vacanţă”, arată SANITAS, într-un comunicat de presă.

Conform OUG numărul 46/2017, instituţiile publice sunt obligate să acorde angajaţilor vouchere de vacanţă, în perioada 1 iulie 2017- 30 noiembrie 2018, „în valoare de 1.450 de lei/salariat, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinaţie”.

„Este o iniţiativă lăudabilă, în conformitate cu programul de guvernare al actualului Executiv, dar care se dovedeşte greu de aplicat, în realitate. Deşi ne aflăm la jumătatea lunii august, iar concediile de vară se apropie de final, Executivul se arată incapabil să completeze cadrul legislativ astfel încât voucherele să poată fi cu adevărat utilizate de beneficiari”, potrivit sursei citate.

Federaţia SANITAS cere, astfel, să fie publicate normele de aplicare ale OUG numărul 46, iar instituţiile publice şi administraţiile locale sa-şi rectifice bugetele în sensul alocării sumelor corespunzătoare.

„Constatăm, însă, că decizia guvernamentală întârzie, iar Ministerul Sănătăţii şi autorităţile judeţene se folosesc de această lacună legislativă, pentru a nu distribui voucherele de vacanţă angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială. Să înţelegem că s-au hotărât să facă o economie la buget, aşteptând să treacă vara şi concediile din acest an? Sau Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă exclusiv din raţiuni propagandistice, ştiind-o inaplicabilă din lipsa de bani?”, arată sursa menţionată.

Rareş ConstantinescuPublicat Joi, 17 august 2017
642
 | 2
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
lili
+3
"Sau Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă exclusiv din raţiuni propagandistice, ştiind-o inaplicabilă din lipsa de bani?”, arată sursa menţionată. "Propagandistice",a dica Populiste! pai, voi cei din Sanatate chiar ati crezut in programul mincinos de guvernare al lui Dragnea? Daca DA, atunci va meritati soarta! A-propos, voi cei din sanatate mai asteptati Salariile de 4000 Euro/luna pentru meidici, alea promise de Olguta si Dragnea?! Va intreb pentru ca Saptamana trecuta intr-un interviu deschis acordat postului RTV-PSD, Presedintele PSD, Liviu Dragnea vorbit despre COLSPSul Romaniei, el a spus: "„Ceea ce se întâmplă cu Pensiile speciale este o manipulare nesimțită. Nu există în prezent nici o problemă cu acestea. Se vorbește despre acest subiect din martie, iar adversarii politici au și ei interesele lor să spună că țara este în colaps. România NU este INCA o țară sărăcită de tot, trebuie să fim conștienți de asta. Eu, împreună cu echipa mea am fost la întâlniri și am vorbit cu niște investitori. În Septembrie vom avea Certitudinea că România va avea sprijin din punct de vedere economic pentru a NU pica în COLAPS”, a spus Dragnea într-un interviu dat săptămâna trecută în clădirea Parlamentului. Voi intelegeti? COLAPS!!! Adio, Voucherele voastre!!
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
DRACnea(sa va ia de PiSD-ei borati)
+3
Kakai vouchere ? Kakai bonuri de masa ? Kakai cresteri salariale ? Toate sunt doar aburelile PiSD-eilor pentru PROsTV !
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
linx
-3
Dupa mariri de salariisi alte facilitati acum ca tot romanul nesimtit vor mereu altceva nu se mai satura si iata se gasesc nemmernici ca si semnatarul acestui articol care pe de o parte sant impotriva maririlor de salarii dar pentru vouchere da in gura mare Ce farisei !!!
Publicat Joi, 17 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 11 ore şi 42 minute