Scriitor grec, asasinat

Unul dintre cei mai prestigioşi scriitori din Grecia, Menis Koumandareas, în vârstă de 83 de ani, a fost asasinat.

Corpul neînsufleţit al scriitorului a fost descoperit sâmbătă în locuinţa sa din Atena, a anunţat poliţia locală, conform AFP.

Acesta prezenta răni la nivelul gâtului şi a feţei, conform poliţiei, care ia în calcul ipoteza că scriitorul a fost strangulat.

Potrivit primelor probe strânse de poliţie, scriitorul a ieşit în oraş vineri seară, în Atena, împreună cu nişte prieteni.

Menis Koumandareas este autor a peste 20 de romane, volume de nuvele şi eseuri și a fost recompensat de două ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia. Cărţile sale au fost traduse în numeroase limbi străine. Totodată, a tradus în limba greacă mai multe cărţi ale unor autori celebri, printre care Ernest Hemingway şi Scott Fitzgerald.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.