Se cunoaște soarta lui Fatih Terim ca selecţioner al Turciei

Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a anunţat, miercuri, că a convenit împreună cu selecţionerul Fatih Terim să înceteze colaborarea, ca urmare a subiectelor din afara fotbalului apărute în presă în legătură cu acesta.

Forul menţionează, pe site-ul oficial, că în ultima perioadă în presă s-a încercat scoaterea în evidenţă a unor subiecte care nu au legătură cu fotbalul, care au afectat conducerea federaţiei şi pe Fatih Terim.

Astfel, cele două părţi au convenit că este mai bine să înceteze colaborarea.

Terim se afla la conducerea naţionalei Turciei din 2013.

În urmă cu o săptămână, presa turcă a scris că omul de afaceri Selahattin Aydogdu, fost preşedinte al clubului Adana Demirspor, îl acuză pe Fatih Terim că împreună cu alte câteva persoane au venit la restaurantul său şi au provocat un scandal. Fiul lui Aydogdu a spus că tehnicianul a vrut să îl lovească pe omul de afaceri, însă fără succes, şi a ajuns să fie el lovit, iar Terim a declarat că a acţionat pentru a-şi apăra familia, după ameninţări primite de sora ginerelui său, relatează presa turcă.

„Eu consider că în această situaţie un tată şi-a apărat familia. Sora mai mare a lui Ahmet a fost hărţuită, ameninţată. O femeie. Iar eu nu am ştiut asta, copiii au încercat să rezolve singuri situaţia. Se întâmpla de câteva luni. Eram la cină, când a venit vorba de ce s-a întâmplat. L-am sunat pe acest individ şi i-am cerut socoteală. Am primit o ofertă obraznică şi m-am dus acolo. Am făcut ce trebuia făcut, iar apoi am plecat. Asta a fost totul. I se poate întâmpla oricui. Este vorba de o femeie căreia i-a murit tatăl acum un an – doi şi de care trebuie să am eu grijă. Este sora ginerelui meu. Dacă aţi fi fost voi în locul meu ce aţi fi făcut? Ce s-a întâmplat nu are nicio legătură cu federaţia”, a afirmat Terim într-o conferinţă de presă.

Potrivit presei din Turcia, incidentele au avut loc în localitatea Alacati. Unul dintre ginerii lui Fatih Terim, Ahmet Baran Cetin, ar fi vrut să construiască un gard din lemn de doi metri înălţime între restaurantul său, Beeves, şi localul lui Selahattin Aydogdu, Yuzevler. Aydogdu nu a fost de acord, spunând că i-ar acoperi partea din faţă a restaurantului. Fatih Terim se afla la Bodrum când l-a sunat pe Aydogdu pentru a-i cere socoteală. Cei doi s-ar fi înjurat reciproc la telefon, iar Terim s-a deplasat la Alacati şi împreună cu cei doi gineri ai săi, Volkan Bahcekapili şi Ahmet Baran Cetin, şi cu două gărzi de corp au provocat o bătaie la restaurantul lui Aydogdu. După incidente, Selahattin Aydogdu a fost chemat la poliţie, unde a stat câteva ore pentru a da declaraţii.

Fiul omului de afaceri, Husnu Aydogdu, a declarat că tatăl său l-a lovit pe Terim, după ce a fost provocat. „Fatih Terim era băut şi a vrut să îl lovească cu pumnul pe tata, dar nu a reuşit. Tata a reacţionat dând câţiva pumni. Apoi, ginerele lui l-a tras pe tata din spate, iar Fatih Terim a sărit peste un zid mic, s-a dus la maşina lui şi a plecat. Apoi, între angajaţii restaurantului nostru şi cei ai restaurantului alăturat a izbucnit o bătaie”, a explicat bărbatul.

Selahattin Aydogdu a declarat că a depus plângere împotriva lui Terim. „Fatih Terim m-a sunat şi m-a ameninţat. «De ce deschizi restaurant lângă cel al ginerelui meu?». Iar eu i-am răspuns: «Doar n-o să-ţi cer voie ţie…». «Atunci probabil trebuie să vin la Alacati», a spus «Nu mă ameninţa», i-am răspuns. A venit cu avionul aici de la Bodrum. A venit, a făcut pe durul, am avut o altercaţie şi a fugit. Am depus plângere şi nu renunţ la plângere”, a afirmat Aydogdu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.