Seară de coșmar pentru Ronaldo

Primul sfert de finală, disputat la Marsilia, între Polonia și Portugalia, a fost adjudecat de coechipierii celebrului Cristian Ronaldo. S-ar fi putut spune că partida a fost câștigată de Ronaldo, dacă șeptarul lui Real Madrid n-ar fi ratat trei ocazii uriașe. Una peste alta, ca să încheiem introducerea, a fost încă o seară de coșmar pentru marele golgheter.

Așteptat de suporterii celor două echipe cu sufletul la gură, meciul debutează cu un gol ultrarapid înscris de Lewandowski, în min.2, la o gravă greșeală comisă de Cedric, care a fost depășit de Grosicki, centrarea acestuia fiind preluată și trimisă fulgerător în plasa nefericitului Rui Patricio.
Portughezii sunt buimăciți, dar își revin destul de repede, se instalează cu autoritate în mijlocul terenului și încep să construiască meticulous și temeinic. Trec minute bune și Ronaldo nu s-a prea întâlnit cu mingea. O face însă, în locul lui, foarte tânărul Renato Sanchez (18 ani, achiziționat déjà de Bayern cu 80 de milioane de euro!). Renato driblează, Renato pasează, tot el centrează și, în min. 33, este servit cu un călcâi de Nani. Renato șutează năprasnic și aduce egalarea. 1-1. De precizat că șutul a fost ușor deviat de Krichowiak, dar asta nu scade cu nimic excelenta execuție semnată de Renato.
Se joacă tare, arbitrul german Felix Brich nu fluieră decât faulturile nepermis de dure, dar nu umblă la buzunarul cu cartonașe. Ies în evidență Grosicki, dar și adversarul direct, Cedric, pe care l-a depășit în debutul partidei. O partidă mare face și Pepe, zidul de care se sfarmă mai toate asalturile poloneze.

Repriza a doua este o copie la idigo după prima repriză. Portughezii sunt mai insistenți, polonezii excelează prin forță și contraatacuri tăioase. Portarul Fabianski culege o minge de pe capul lui Ronaldo în min.53, un minut mai târziu Ronaldo șutează în plasa laterală, pentru ca în min.60 același mare fotbalist (nu e nicio ironie!) să lufteze mai ceva ca un începător.
Meciul se precipită, arbitrul Brich scote primul cartonaș galbe, pentru Adrien Silva, care este imediat înlocuit de Moutinho. Fac și polonezii o schimbare, iese Grosicki și intră Bartosz Kapustka, un tânăr de 19 ani. Consemnăm în min.86 un al doilea mare luft al portughezilor. Cine altcineva să lufteze dacă nu Ronaldo?!

Se intră în prelungiri. Ronaldo ratează, în min 93, pentru a treia oară: nu poate prelua, de la 5 mteri de poartă, o excelentă pasă servită de Eliseu. Ambele echipe forțează din răsputeri evitarea loviturilor de departajare, ceea ce nu le reușește. Ronaldo, Renato Sanchez, Moutinho, Nani și Quaresma înscriu pentru Portugalia. Lewandowski, Milik, și Glik înscriu pentru Polonia. A ratat Jakub Blaszczykowski, sau a avut un reflex extrordinar Rui Patricio care a ghicit colțul în care a șutat unul din cei mai buni jucători ai Poloniei. Se califică, deci, în semifinală , Portugalia, o echipă care în grupaF a făcut trei meciuri egale, iar în optimi a învins Croația în prelungiri, în min. 117, prin golul lui Quaresma. Norocoasa Portugalie va întâlni, în semifinală, învingătoarea meciului Țara Galilot – Belgia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.