×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 12 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 20:37
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Șefa DNA are probleme cu justiția și cu gramatica

În data de 30 ianuarie 2017 a avut loc primul termen în dosarul Tribunalului București nr. 35629/3/2016, care are ca obiect acțiunea în răspundere civilă delictuală formulată de fostul senator Valer Marian împotriva pârâților Direcția Națională Anticorupție, Laura Codruța Kovesi (procuror șef al DNA), Cristian Marius Ardelean (procuror la Serviciul Teritorial Oradea al DNA), Ionel Stoica (ziarist la cotidianul Adevărul) și S.C. Adevărul Holding SRL.

Prin această acțiune, reclamantul a solicitat obligarea în solidar a pârâților la plata daunelor morale de 500.000 lei pentru prejudicierea dreptului la demnitate și a dreptului la imagine prin publicarea în ziarul Adevărul a unor afirmații denigratoare din declarațiile unor martori audiați într-un dosar de urmărire penală instrumentat de DNA și a unor date din înscrisuri aflate în dosarul respectiv, care au fost furnizate de reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție.

Declarațiile și datele respective nu au fost incluse nici în comunicatele de presă, nici în referatele anonimizate furnizate mass-media de DNA, rezultând astfel că au fost oferite nelegal unor ziariști de către procurorul de caz, cu acordul procurorului șef al DNA.


Prin întâmpinările depuse, pârâții Direcția Națională Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, S.C. Adevărul Holding SRL și Ionel Stoica au invocat excepția inadmisibilității și au solicitat respingerea acțiunii pe fond. Interesant este că pârâtul Cristian Marius Ardelean nu a depus întâmpinare în cauză.

Probabil că acesta se simte cu musca pe căciulă și nu a fost lăsat de șefii săi să facă vreo greșeală, adică vreo scăpare de informații, și în proces. Direcția Națională Anticorupție a invocat excepția inadmisibilității pentru pârâții Laura Codruța Kovesi și Cristian Marius Ardelean, necunoscând se pare că o astfel de excepție trebuie invocată de fiecare pârât în nume personal.

Pârâta Kovesi a formulat o întâmpinare lacunară juridic, în care folosește inclusiv expresii cu iz intimidant, care nu au legătură cu fondul cauzei.


Din întâmpinarea lui Kovesi rezultă că aceasta are probleme cu gramatica, îndeosebi cu virgulele, care sunt puse greșit în cel puțin 11 cazuri. Ce este mai grav, în trei cazuri, pârâta Kovesi pune virgulă între subiect și predicat, o greșeală care atrage corigența în școala primară : 1. „ ... afirmațiile formulate în cadrul prezentei acțiuni, sunt inadmisibile ...” ; 2. “ Reclamantul în cuprinsul acțiunii, exprimă păreri ...”; 3.”...afirmațiile referitoare la fapte determinate, trebuie probate ...”.

Procurorul șef al DNA face și un dezacord flagrant între substantiv și articol nehotărât în următoarea frază : ”… fundamentul probator al acuzațiilor aduse subsemnatei, pe baza cărora își prezintă motivele acțiunii, o constituie articolul din 8.05.2016…”.


La termenul din 30 ianuarie s-au prezentat la Tribunalul București reclamantul Valer Marian, un consilier juridic în reprezentarea Direcției Naționale Anticorupției și un avocat în reprezentarea S.C.Adevărul Holding SRL și a ziaristului Ionel Stoica.

Avocatul ziarului și consilierul juridic de la DNA au solicitat instanței suspendarea procesului civil invocând că reclamantul a fost trimis în judecată de DNA, deși afirmațiile denigratoare nu au legătură cu acest fapt. Totodată, consilierul juridic al DNA a solicitat admiterea excepției inadmisibilității acțiunii pentru pârâții Laura Codruța Kovesi și Cristian Marius Ardelean, deși avea mandat de reprezentare doar pentru pârâta Direcția Națională Anticorupție.


Instanța de judecată a respins atât cererea de suspendare a procesului, cât și excepția inadmisibilității, fixând termen nou de judecată pe data de 27 februarie, pentru care vor fi citați toți pârâții din cauză. La noul termen urmează să se discute asupra probațiunii, inclusiv asupra interogatoriului pârâților.

Așteptăm să vedem dacă procurorul șef Laura Codruța Kovesi se va prezenta la un interogatoriu public.


Tribunalul București a admis în ultimii ani cel puțin trei acțiuni civile similare împotriva Direcției Naționale Anticorupție, respectiv în cazurile fostului procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Gabriela Ghiță, fostului ministru al Finanțelor Publice, Decebal Traian Remeș, și judecătorului Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea.

Publicat Luni, 20 februarie 2017
21991
 | 38
 | 49
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Barbălunga
-3
Când nu ai de ce te lega referitor la conținut, , te legi de formă ... Imi este din ce în ce mai clar că majoritatea celor care o înjură pe LCK sunt , sau "penali" , sau se simt cu musca pe căciulă, sau au vreo rudă in situația asta. Un om cinstit nu poate fi nemulțumit că în sfârșit se găsește cineva să mai scape țara de cîțiva hoți. Chiar dacă acel cineva nu este perfect... Că, ce să faci, Dragnea și/ sau Ponta au acumulat toată perfecțiunea și n-au mai lăsat și altora...
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
Klaus Woodenhead @ Barbălunga
0
Oamenii decenți s-au prins din start ce interese poartă Luluța și ce înseamnă abuzurile ei securiste. Penal ești tu, cu tot cu sistemul securist pe care-l susții.
Publicat Duminică, 26 februarie 2017
+Răspunde
un dac
+6
Pai nu si a luat soft sa vada daca si a falsificat lucrarea? Ce mai conteza cata carte stie daca atunci cand intra intr o incapere plina cu securisti toti se ridica in picioare!
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
??????
-7
Asta o fi din "strategia" "Atacul corupților la șefa DNA"?
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
Servitorul Adevărului
+10
Vă propun un clasament al celor mai odioase persoane din România: Laura, Iohannis, Livia Stanciu, Băsescu și mai am vreo zece de aceeași teapă! Dacă sunteți de acord cu numele menționate, scrieți-le pe celelalte!
Publicat Marţi, 21 februarie 2017
+Răspunde
Stevenson
-28
Asta cu gramatica nu un motiv temeinic ca sa fie facuti scapati marii corupti. Treaba ei este sa depisteze coruptii si sa-i trimita in fata instantelor de judecata, iar treaba asta o face foarte eficient. Pentru gramatica avem academicieni, oamenii obisnuiti mai fac si greseli de gramatica.
Publicat Luni, 20 februarie 2017
+Răspunde
Klaus Woodenhead @ Stevenson
+29
Un absolvent de drept agramat n-are cum să priceapă o lege.
Publicat Luni, 20 februarie 2017
+Răspunde
florins
+36
"Din întâmpinarea lui Kovesi rezultă că aceasta are probleme cu gramatica, îndeosebi cu virgulele, care sunt puse greșit în cel puțin 11 cazuri." Ganditi-va cum ar fi aratat teza de doctorat a handbalistei daca ar fi scrisa de mana ei!
Publicat Luni, 20 februarie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+30
DOAMNE CAND SCAPAM SI DE AGRAMATA SI PERFIDA ASTA FIINTA CE L MAI TINE IN JOC PE MAFIOTUL DE PORTOCALA !!!!!!EU UNUL ZIC ASA CA SIMPLU CETATEAN CA ZILE MULTE NU MAI ARE ,NU STIU DE CE DAR AL 7 LEA SIMT ASA IMI SPUNE !!!!!
Publicat Luni, 20 februarie 2017
+Răspunde
Ana Pauker
+27
D-na respectiva a avut de la inceput probleme cu justitia si gramatica. Doar ca lingaii n-au vrut sa vada de muntele de laude.
Publicat Luni, 20 februarie 2017
+Răspunde
ion
+38
Nu numai ea 80% din ei sunt niste impostori,mediocri si "acoperiti" -caci numai stfel pot fi manevrati in slujba intereselor straine Romaniei
Publicat Luni, 20 februarie 2017
+Răspunde
ana @ ion
+17
OHOOOOOOOOOOOOOOO SI CITE PROBLEME AREEEEEEEEEEEEEEE
Publicat Luni, 20 februarie 2017
+Răspunde
No shit, Sherlock!
+47
Șefa DNA are probleme cu justiția și cu gramatica? Neinteresant. Aştept momentul în care va avea probleme penale, adică va deveni parte din gaşca "penalilor", ca să parafrazez un alt contemporan "penal" (ocolit încă de "justiţia independentă)...
Publicat Luni, 20 februarie 2017
+Răspunde
nicio speranta, @ No shit, Sherlock!
+12
are cetatenie americana.
Publicat Luni, 20 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Lazăr și Kovesi - stat în stat
Publicat acum 23 ore şi 47 minute
Propunere radicală a lui Pleşoianu
Publicat acum 6 ore şi 12 minute
Țara gîfîie, economia crește
Publicat acum 23 minute
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 7 ore şi 57 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 9 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum o oră şi 21 minute