Şeful fiscului de la Budapesta, pe lista neagră a SUA

Unul dintre cetăţenii ungari de pe celebra listă neagră anunţată de Washington este şeful fiscului de la Budapesta (NAV), Ildiko Vida. Autorităţile americane nu au anunţat numele persoanelor cărora le este intrerzisă intrarea în SUA, Vida însăşi fiind cea care a declarat că este inclusă în această lista. Ea a declarat că a primit o scrisoare în care este informată despre interdicţia americană şi că anunţat imediat guvernul.

Miercuri, Ildiko Vida a fost chemată pentru audieri în comisia pentru securitate a Parlamentului de la Budapesta, însă nu s-a prezentat.

Ildiko Vida a declarat că va intenta un proces pentru calomnie, considerând că includerea sa şi a mai multor colegi în această listă a adus daune instituţiei şi fiecărei persoane în parte.

Motivul invocat de SUA pentru interzicerea vizelor de intrare pe teritoriul american ţine de o serie de acte de corupţie. Oficialii ungari vizati ar fi cerut mită unor companii americane ce operau în ţară. Guvernul a creat o echipă care investighează potenţialele cazuri de corupţie ce au legături cu firmele americane.

“Este un atac fără precedent”, spune Vida despre lista neagră a Washingtonului. Ea declara că nu va demisiona, pentru că aceasta ar echivala cu recunoaşterea implicită a unei vinovăţii. “Am întreprins audituri la grupuri de interese apropiate ambasadei SUA. Este posibil ca persoane din exterior să fi făcut aluzii la fiscul ungar în anumite cazuri şi este aproape imposibil să ne apărăm în faţa unor asemnea acuzaţii”, a spus ea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.