Şeful SRI: Clasa politică se reproduce prea mult pentru sine

Directorul SRI George Maior critică, într-un interviu pentru Adevărul Live clasa politică despre care spune că se reproduce prea mult pentru sine.

„Cred că o tara a clasei politice este aceea de a se reproduce prea mult pentru sine, partid înainte de stat, ceea ce e mare eroare”, a declarat Maior pentru sursa citată. Şeful SRI are totuşi şi o vorbă bună pentru politicienii români.

„Ca observator pot spune că actuala clasa politică, aşa cum e ea şi nu am mereu o părere bună, a susţinut totuşi la nivel declarativ şi de acţiune aderarea la UE şi NATO”, a apreciat George Maior.

Maior laudă în acelaşi timp mersul justiţiei din ultimii ani.

Întrebat cât „de mare e riscul să ne întoarcem după prezidenţiale la momente în care politicul dictează în Justiţie”, Maior a declarat: „Trebuie să fim vigilenţi. Riscuri există întotdeauna. Evoluţia din ultimii ani a justiţiei a fost atât de solidă şi acest lucru se reflectă în percepţia populaţiei, că va fi foarte greu pentru cineva să reverseze această achiziţie buna pentru evoluţia Romaniei. Aceste instituţii au propria lor autonomie, propria lor voinţă. Eu sunt optimist, dar cu prudenţă, că lucrurile vor merge spre progres, chiar dacă nu liniar”.

Şeful SRI a vorbit în interviul pentru Adevărul Live şi despre Rusia, aflată în ultimele luni în centrul atenţiei din cauza conflictului din Ucraina. „Atitudinea expansionistă a Rusiei trebuie să ne îngrijoreze din perspectiva posibilităţii de propagare a unor fenomene negative pe teritoriul României. Privim cu mai mult calm decât s-ar părea la prima vedere contracarea acestor incidente negative. Statul este, pot spune fără rezerve, pregătit să răspundă acestor provocări”, a declarat George Maior.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.