Strategia Națională pentru Dialog Social, în dezbatere publică

Strategia Națională pentru Dialog Social a fost lansată, luni, în dezbatere publică, în prezența autorităților și a organizațiilor neguvernamentale.

Experți ai confederațiilor și federațiilor sindicale și patronale, ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, ai mediului de afaceri, organizațiilor neguvernamentale, precum și specialiști în resurse umane sau dreptul muncii au participat, luni, la această lansare.

Voi susține acest document, dar forma finală este a dvs.

‘Voi susține acest document, dar forma finală este a dvs. /sindicate și patronate n.r./. E foarte important să avem această formă de strategie. Eu pot spune că azi, când există consens între sindicate și patronate, Guvernul își poate asuma răspunderea. Privesc cu optimism lucrurile. Dialogul social și responsabilitatea socială nu este a lui Liviu Pop, ci a celor de aici, de la masă. Nu pot da lecții viitorului Guvern, și chiar dacă voi fi parte a viitorului Guvern și, indiferent de ce Guvern veți avea, modalitatea de aprobare a unui HG este scrisă. Spun că Strategia aceasta este un material de la care puteți porni, iar viitorul Guvern vă va spune clar care este modalitatea de implementare a noi strategii. Nu pot anticipa eu viziunea viitorului Guvern’, a spus Pop.

Documentul se va afla în dezbatere publică timp de 30 de zile pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, prin Departamentul pentru Dialog Social.

Bogdan Hossu, președintele Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, a spus despre draftul de Strategie Națională pentru Dialog Social că reprezintă un pas, dar din care lipsesc prioritizările și în care se fac confuzii, astfel că nu crede că se poate subscrie la acest document.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.