Suedia sporeşte măsurile de securitate din jurul sinagogilor şi moscheilor

Poliţia suedeză a sporit luni măsurile de securitate în jurul sinagogilor şi moscheilor, ca urmare a atacurilor din Copenhaga de la sfârşitul săptămânii trecute, care au şocat Danemarca, transmite MEDIAFAX.

Ministrul suedez de Interne, Anders Ygeman a declarat pentru agenţia TT că are loc un dialog între Guvernul suedez şi grupările religioase pentru consolidarea măsurilor de securitate, relatează TheLocal.se.

„În scurt timp, poliţia îşi va spori prezenţa, dar pe o perioadă mai lungă de timp trebuie să lucrăm împreună cu grupările religioase pentru a ajuta toţi evreii care trăiesc în Suedia să se simtă în siguranţă”, a declarat el.

Liderul opoziţiei de centru-dreapta Anna Kinberg Batra a subliniat gravitatea atacurilor. „În ultimele săptămâni am asistat la câteva exemple de terorism şi extremism violent îndreptate, de asemenea, către ţinte evreieşti, şi acest lucru este foarte serios. Toată lumea trebuie să îşi poată practica credinţa fără să se teamă de violenţă”, a declarat ea pentru TT.

„Avem nevoie de o cooperare puternică la nivel european între guverne şi agenţii pentru a avea pregătită o acţiune clară în privinţa terorismului şi pentru a putea preveni mai bine radicalizarea”, a adăugat ea.

Între timp, poliţia din Copenhaga a confirmat că presupusul autor al dublului atac era cunoscut ofiţerilor. „Este un tânăr în vârstă de 22 de ani, născut în Danemarca, şi este cunoscut poliţiei pentru câteva infracţiuni”, se arată într-un comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.