Tăriceanu, despre scandalul permisului auto

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit, la B1 TV, despre scandalul de la oficiul eliberări permise auto în care a fost implicat, din cauză că nu a stat la coadă, alături de ceilalți cetățeni, ci a intrat înainte, pe o ușă lăturalnică.

„În 2008, când eram prim-ministru, am decis numirea unui nou secretar general la vremea aceea, Ilie Bolojan, care este actualul primar din Oradea. La vremea respectivă era prefect de Bihor. L-am adus în București și, la scurtă vreme după ce a venit, m-a întrebat dacă nu aș dori ca modul în care a rezolvat problema eliberării diferitelor documente oficiale; pașapoarte, permise, cereri de înmatriculare, cărți de identitate; la Bihor, ca să încercăm să implementăm la nivelul întregii țări.

Vreau să spun că m-am dus special la Bihor să văd cum funcționează sistemul pus la punct de Bolojan și funcționează impecabil: cu programare, fără coadă, două regimuri, regimul normal, regim de urgență, cu taxă suplimentară, fără niciun fel de atenții”, a explicat Tăriceanu.

Tăriceanu i-a cerut lui Ilie Bolojan să implementeze acest sistem în toată țara, lucru care s-a și întâmplat.

„Acest sistem a fost implementat în toată țara și cel mai complicat atunci a fost Bucureștiul, având în vedere mărimea Bucureștiului, dar această chestiune a fost reglementată. Între timp, au apărut aceste dereglări pe care le vedem cu toții. În ceea ce mă privește, în România, conform legii, există un anumit nivel de înalți oficiali care au un sistem de protecție de care beneficiază, asigurată de SPP.

Există anumite protocoale între instituții. În cazul în care un oficial, eu sau altul, care beneficiază de aceste dispoziții, are nevoie să meargă într-o instituție publică, aceste protocoale prevăd cum se realizează aceste comunicări și modul de funcționare.

Prin urmare, există anumite considerente, inclusiv de securitate, care funcționează în egală măsură și în România, și în alte state, în așa fel încât să se evite anumite incidente. Există o doză imensă de populism. Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem ca oamenii cu funcții importante să se distingă stând la cozi sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie să facă în funcția respectivă”, a conchis Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.