Teodorovici anunţă când va fi făcută a doua rectificare bugetară

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, într-o conferință de presă că a doua rectificare bugetară din acest an va avea loc la finalul lunii octombrie.

Rectificarea se va face în urma unei analize preliminare a modului în care ordonatorii de credite au cheltuit banii alocați, a precizat Teodorovici.

„În octombrie, la a doua rectificare, vom face o analiză să vedem cum au fost cheltuite sumele alocate la această rectificare. Dacă nu s-au cheltuit, vom proceda la fel: să alocăm sumele în zonele de interes în economie, să se cheltuie eficient”, a explicat Teodorovici.

Referindu-se la actuala rectificare bugetară, ministrul a susţinut că nu au fost făcute alocări artificiale, necorelate cu necesitățile şi că s-a ținut cont de modul în care au fost cheltuiți banii.

Oficialul a reamintit că actuala rectificare bugetară este una pozitivă, care nu afectează ținta de deficit de 1,86% din PIB pentru 2015, că fost discutată cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, aprecierea fiind pozitivă. Şi Consiliul Fiscal a apreciat că menținerea cotei de deficit pentru acest an este una fezabilă, a mai arătat Teodorovici.

Pe 28 iulie, guvernul a aprobat prima rectificare bugetară pe anul 2015 în forma propusă de Ministerul de Finanțe.

Executivul a luat în calcul o creștere economică de 3,3% anul acesta, în creștere de la 2,5%, cât se estima la elaborarea bugetului de stat pe anul 2015, potrivit proiectului de rectificare bugetară postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Şi premierul Ponta a declarat că rectificarea bugetară este una pozitivă, iar drepturile constituționale fundamentale sunt acoperite inclusiv pentru 2016.

El a precizat că principala alocare bugetară la această rectificare se referă la „noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat și președintele le-a promulgat”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.