Traian Băsescu împarte decoraţii în Republica Moldova

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marți, 25 noiembrie, mai multe decrete de decorare a unor personalităţi din Republica Molodova, printre care se află preşedintele PLD, Vlad Filat.

VLAD FILAT. Astfel, potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României i-a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” – în grad de Mare Crucel – lui Vladimir Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, „în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi pusă în slujba dezvoltării, pe multiple planuri, a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, pentru abnegaţia cu care a promovat valorile democraţiei şi parcursul european al Republicii Moldova”.

VASILE GROZAV. Preşedintele României i-a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” – în grad de Comandor, lui Vasile Grozav, preşedintele postului de radio „Discovery FM” din Republica Moldova, „în semn de înaltă preţuire a abnegaţiei şi devotamentului dovedite în dezvoltarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, pentru susţinerea şi promovarea constantă a valorilor democratice”.

MARIA CIOBANU, IULIAN FILIP. De asemenea, Traian Băsescu, a semnat şi decretul de decorare a doamnei Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, și a scriitorului Iulian Filip, cărora le-a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” – în grad de Ofiţer”în semn de înaltă preţuire a abnegaţiei şi dăruirii cu care au contribuit la formarea tinerei generaţii din Republica Moldova, pentru implicarea constantă în promovarea limbii române şi valorilor democratice”.

Decorările au fost făcute la propunerea doamnei consilier prezidențial Anca-Ileana Ilinoiu, șef al Departamentului Politică Externă al Administrației Prezidențiale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.