Trei noi acuzaţii pe numele lui Harvey Weinstein

Poliţia din Marea Britanie investighează trei noi acuzaţii de agresiune sexuală la adresa lui Harvey Weinstein produse la Londra, scrie BBC.

Poliţia metropolitană spune că o a doua victimă pretinde că a fost atacată în Westminster în 2010 şi 2011, precum şi în Camden în 2015, însă nu a divulgat numele femeii. Ofiţerii cercetează deja acuzaţia lansată de o vedetă de televiziune care ar fi fost abuzată de Weinstein în anii ’80.

Producătorul de film a negat până acum orice acuzaţie legată de sex non-consensual, iar poliţia nu a făcut nici o arestare în acest caz răsunător care a şocat lumea cinematografică.

Poliţia din New York cercetează, în paralel cu cea britanică, acuzaţiile aduse lui Weinstein, inclusiv de viol şi agresiune sexuală.

Mai mult de douăzeci de femei – printre ele actrite, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Rose McGowan – au făcut o serie de acuzaţii împotriva lui.

Weinstein a fost stea în lumea filmului de la Hollywood, unde producţiile sale au primit mai mult de 300 nominalizări la Oscar şi a câştigat râvnitul trofeu de 81 de ori.

Sâmbătă, organizaţia din spatele Oscar a votat pentru a-l exclude pe Harvey Weinstein. Tom Hanks şi Whoopi Goldberg s-au numărat printre cei care se află în componenţa organizaţiei. Academia de fim a transmis că „epoca ignoranţei intenţionate şi a complicităţii ruşinoase în comportamentele de acest gen la locul de muncă din industria noastră, s-au încheiat”.

Actriţă britanică Lysette Anthony este ultimul star care l-a acuzat pe Weinstein, după ce acesta ar fi atacat-o la ea acasă, în Londra, la sfârşitul anilor 1980.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.