Tusea şi junghiul fac politică

Între lucrurile care se coc, colaborarea dintre Lavinia Şandru și Dan Diaconescu merită o anume atenție. Explicaţia este simplă. Scena politică a sărăcit. A rămas fără acele partide politice de mâna a treia, folosite drept forțe de manevră și umplutură. S-a dus pe copcă și Partidul Noua Generație, cred că se duce și Partidul România Mare și nici tentativa cu UNPR nu prea are sorți de izbândă. Ce fac păpușarii? Își mușcă degetele. Nu mai au cu cine face combinații. Serviciile secrete riscă să șomeze la marginea politicii.

Creșterea în audiențe a lui Dan Diaconescu a înflăcărat imaginaţia multora. Sunt convins că și un proprietar de butic s-ar prinde de disponibilitatea lui Dan Diaconescu de a se agăța într-o relație politică aproape cu oricine. Asta doar așa, ca să iasă nițel mai în față. De la Elodia la Partidul Poporului nu-i nici o distanță. Şi nici o diferență. E vorba doar de vocația bulevardieră a personajului. Şi de enorma sete a oamenilor simpli de a savura genul acesta de producții și personaje. De partea cealaltă, Lavinia Şandru, măritată cu un primar PDL și, pentru o vreme, membră de umplutură a partidului prezidențial, face acum pe independenta. Hâșâită penibil de Traian Băsescu, ea și-a testat înclinația de ieșitor în față alături de Cozmin Gușă. Şi s-a sufocat alături de el într-un continuu 1%, fapt care i-a și aruncat pe amândoi peste bordul partidelor serioase.

LaviniaŞ andru face parte din aceeași categorie cu Dan Diaconescu. A celor disperați de importanță și vizibilitate, indiferent care este prețul. Așa că anunțata deja claborare dintre cele două personaje și partide fantomatice are și o bază psihologică, dar și una strategică.

Se pune la cale nașterea unei forțe politie de manevră. Nu va fi una de stânga, cum zice actrița noastră primbărită prin politică,(familiară cu stânga doar în ce privește probabil mâna învârtită grațios în timpul talk show-urilor), ci una care să roadă fraieri de la USL și chiar de la PDL pentru a scoate, chiar cu forcepsul, un 6-8% la alegerile parlamentare. Adică să încurce USL în tentativa de a obține un 51%.

E lesne de înțeles că regimul Băsescu folosește toate trucurile pentru a salva PDL la putere și pentru a bloca USL în tentativa sa de câștiga alegerile. Pentru asta lucrează din greu la ascensiunea cuplului Tusea și Junghiul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.