Ultimele şi straniile recomandări ale lui Hitler înainte de a se sinucide

La fix 70 de ani după sinuciderea lui Adolf Hitler au fost publicate noi dezvăluiri referitoare la ultimele sale dorinţe, transcrise în orele care au precedat moartea lui. Potrivit Atlantico.fr, o colecţie de documente despre al III-lea Reich care conţine scrisori, memorandumuri şi rapoarte redactate de participanţi şi martori la cel de Al Doilea Război Mondial a fost dezvăluită în parte pe site-ul Daily Best. Astfel afăm că, în unele dintre documentele redactate puţin înainte de sinuciderea lui, Hitler spune ce ar vrea să se întâmple cu colecţia lui de opere de artă, şi vorbeşte despre soarta care ar trebui să li se rezerve unora dintre foştii lui principali colaboratori- Herman Goring şi Heinrich Himmler.

Primul a fost comandant şef al Luftwafe şi ministru al Aerului. După o criză de disperare a lui Hitler, de pe 22 aprile 1945, a înţeţeles că ar fi mandatat să negocieze pacea. Dar, a doua zi, revenindu-şi, Hitler i-a luat mareşalului toate titlurile şi funcţiile oficiale şi l-a plasat sub supraveghere, la Berghof. După trei zile, urmare a intrigilor marelui său duşman Bormann, Goring a fost dezavuat total şi chiar condamnat la moarte. În ce-l priveşte, Heinrch Himmler a fost unul dintre cei mai influenţi lideri ai celui de al III-lea Reich, fiind şef al sinistrelor unităţi SS şi ministru de Interne. Prin contele suedez Folke Bernadotte, la 14 februarie 1945, el i-a contactat pe americani, spre a găsi o ieşire convenabilă lui din război. Pe 28 aprilie, Hitler a fost informat despre acest demers şi-i va lua lui Himmler toate titlurile oficiale şi-l va înclocui din toate funcţiile.

În testamentul său, Hitler îi plasează în afara partidului pe cei doi, evocând lipsa lor de loialitate şi « răul » pe care l-a fi provocat Germaniei, negociind în secret cu inamicul. Apoi el explică decizia de a se căsători cu amanta sa Eva Braun, chiar înainte ca ambii să se omoare, şi evocă colecţia lui de opere de artă. Fuhrerul scrie că din acel moment aceasta aparţine partidului şi că, dacă statul german va fi distrus, nu va mai fi necesară nicio altă decizie a sa. El explică faptul că toate operele de artă pe care le-a achiziţionat de-a lungul anilor nu au fost destinate niciodată unei colecţii particulare, ci îmbogăţirii galeriei din oraşul lui natal, Linz a.d. Donau.

Totodată, Adolf Hitler cere ca toţi germanii – bărbaţi şi femei – şi membrii forţelor armate să rămână fideli până la moarte noului guvern care urma să fie alcătuit ( după sinuciderea lui – n.n).şi preşedintelui ţării. În acelaşi timp, el dă ordin viitorilor membri ai noului guvern să continue să respecte scrupulos legile rasiale adoptate în timpul celui de al III-lea Reich şi să se opună fără încetare «otrăvii tuturor popoarelor- evreimea internaţională».

Cum se vede, chiar şi în ultimele ore de viaţă, el nu a renunţat cu o iotă la sinistrele sale obsesii în numele cărora a provocat atât rău poporului german, cât şi întregii omeniri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dumitru Constantin 677 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.