Un nou atentat la Kabul

UPDATE Trei angajați civili ai NATO au fost uciși sâmbătă într-un atentat sinucigaș cu mașină capcană care a vizat convoiul în care se aflau la Kabul, atac soldat cu 12 morți, a anunțat coaliția condusă de SUA în Afganistan, relatează duminică Reuters.

Explozia a distrus mai multe mașini, inclusiv un microbuz școlar și un vehicul blindat folosit de către contractorii americani.

Surse din cadrul serviciilor de securitate au declarat că cei trei lucrau pentru compania americană DynCorp International. Compania, care oferă pregătire, securitate și servicii de întreținere a aeronavelor pentru misiunea NATO și armata afgană, a confirmat că a fost ținta atentatului.

„Un vehicul al DynCorp International care transporta membri ai echipei noastre a fost atacat”, a anunțat compania americană într-un comunicat, fără a oferi alte detalii.

Atacul sinucigaș produs în apropierea unui spital într-un cartier rezidențial la o oră de vârf a ucis și rănit în principal civili afgani, sporind furia resimțită la Kabul după o serie de explozii care au ucis zeci de persoane în luna august în Afganistan.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.