Premierul desemnat de Timofti se retrage

ULTIMA ORĂ Ion Păduraru, desemnat candidat de premier de către președintele Republicii Moldova a anunțat vineri că se retrage.

Anunțul a venit după ce o nouă majoritate parlamentară, formată de 55 de deputaţi, şi-a înregistrat declaraţia la Preşedinţia Republicii Moldova pentru susţinerea candidatului propus de Partidul Democrat (PDM) Pavel Filip, pentru funcţia de premier,

„În dimineaţa acestei zile şefului statului i-a fost înaintată o declaraţie semnată de 55 de deputaţi. Nu cred că ar fi corect să existe o confruntare între mine şi majoritatea parlamentară. La ora actuală eu nu mai am statutul de prim-ministru desemnat”, a declarat Păduraru.

„Candidatura propusă de majoritatea parlamentară este una de compromis şi preşedintele ţării urmează să ia o decizie în acest sens. În situaţia în care există o majoritate declarată, nu a mai avut rost să iniţiez negocierile cu grupurile parlamentare. Este o situaţie clară de confuzie. Nu are sens să propun liste de candidaţi şi să elaborez programe”, a adăugat Păduraru.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat joi candidat la funcția de prim-ministru pe Ion Păduraru, actualul şef al Administraţiei prezidenţiale, după ce a respins în prealabil candidatura oligarhului Vladimir Plahotniuc.

O nouă majoritate parlamentară, formată de 55 de deputaţi, şi-a înregistrat declaraţia la Preşedinţia Republicii Moldova pentru susţinerea candidatului propus de Partidul Democrat (PDM) Pavel Filip, pentru funcţia de premier, a anunțat Unimedia.

Anunțul a fost făcut de democratul Sergiu Sârbu. Potrivit acestui, candidatul PDM la funcția de prim-ministru Pavel Filip, are susținerea a 55 de deputați.
Potrivit presei de la Chișinău, Pavel Filip (foto jos), candidatul majorității la funcția de premier, pentru care și-au pus semnătura 55 de deputați, locuiește într-un imobil de lux din sect. Buiucani al capitalei, casa fiind înregistrată pe numele unuia din cei doi copii ai oficialului, acum în vârstă de 24 de ani. Aceasta însă nu se regăsește în declarația cu privire la venituri și proprietate a funcționarului.

Filip este ministru al Tehnologiei Informației și Comuncațiilor.

Foto unimedia.info

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.