Victor Ponta, şeful Jandarmeriei

Atacul unor exaltaţi împotriva ministrului Daniel Barbu în Centrul Vechi al Capitalei i-a picat foarte bine premierului PSD, Victor Ponta. Domnul Ponta a găsit astfel un motiv perfect pentru a le cere jandarmilor să intervină cu fermitate atunci când protestatarii depăşesc linia roşie. Jandarmii care vor fi trimişi să-i alerge pe hipsterii cu pălăriuţe din Piaţa Universităţii ori pe ţăranii cu căciuli de miel de la Pungeşti vor avea o mare problemă, pentru că domnul Ponta nu le-a arătat unde se află linia roşie. Jandarmii trebuie să acţioneze ţinând cont de legile şi de regulamentele existente, şi nu după vorbele spuse la televizor de premierul PSD. În caz că vor apărea victime ca urmare a intervenţiilor, cei care vor plăti vor fi subofiţerii şi ofiţerii, şi în niciun caz prim-ministrul.

Victor Ponta vorbeşte acum despre anarhiştii şi despre legionarii care acţionează împotriva intereselor României cu aceeaşi uşurinţă cu care, în urmă cu trei ani, vorbea despre faptul că regimul Băsescu le-a pus glonţ pe ţeavă jandarmilor trimişi în faţa sindicaliştilor ieşiţi în stradă.

În 2010, opozantul Victor Ponta striga în gura mare: „Jandarmilor li s-a spus că, astăzi, va fi o lovitură de stat. Li s-a dat muniţie. Fac un apel să înţeleagă că nu trebuie să facă ceea ce le spune Băsescu, aşa cum n-au făcut nici când le-a spus Ceauşescu să tragă în oameni. Este foarte grav ce se întâmplă. (…) Uitaţi-vă câţi jandarmi sunt aici. Ca să ce? Să se lupte cu poporul român? Şi ei fac parte din poporul român”.

De când Daniel Barbu a fost alergat prin Centrul Vechi al Capitalei, iar ţăranii au început să stea de veghe prin smârcurile de la Pungeşti, Victor Ponta se comportă ca şi cum ar fi şeful Jandarmeriei, şi nu premierul României şi liderul unei alianţe care a câştigat 70% din voturile poporului român, pentru că a ştiut să-i plângă de milă pe motiv că nimeni nu-l ascultă şi nu-l bagă în seamă. Datoria lui Victor Ponta este aceea de a le explica oamenilor, pe înţelesul lor, de ce România are nevoie de începerea exploatării rezervelor de aur şi de gaze. Victor Ponta nu trebuie să trimită jandarmi la Pungeşti, ci specialişti, care să le spună sătenilor dacă este sau nu periculoasă exploatarea gazelor de şist şi ce beneficii vor avea ei şi România de pe urma acestei afaceri. Dar, probabil că domnul Ponta nu are suficiente argumente din care să rezulte că mediul nu va fi distrus şi că românii şi România vor avea de câştigat din afacerile pe care vor să le deruleze Roşia Montană Gold Corporation şi Chevron.

Victor Ponta ştie doar că misiunea sa este să dea drumul lucrărilor de la Roşia Montană şi de la Pungeşti. Punct. Iar pentru asta nu are nicio reţinere să-i trimită pe jandarmi să-i ciomăgească pe legionarii, pe anarhiştii şi pe toţi ceilalţi duşmani ai poporului, susţinând că numai astfel va putea duce România pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 758 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.