Vreau la UNTOLD!

A fost odată ca niciodată că dacă n-ar fi nu s-ar povesti: a fost o dată Cluj-Napoca 2015 Capitală Europeană a Tineretului. Un oraş pe malul unui râu, înconjurat de imaginaţie şi de voie bună care invită prinţii şi domniţele din toate cele 9 mări şi 9 ţări, la un bal cum nu s-a mai văzut şi care se va chema Untold Festival.

În mijloc de vară, cu soare şi distracţie, Avicii, David Guetta, John Newman, Fedde Le Grand, ATB şi mulţi alţi Feţi-Frumoşi antrenaţi în mânuirea mixerului, microfonului, chitărilor şi sintetizatoarelor şi înconjuraţi de magice lumini de stroboscop şi lasere, vor veni la Cluj tocmai de la capătul pământului, ca să ne aducă o experienţă de neuitat!

Muzică şi adrenalină cu David Guetta

Mai mult de 10 scene vor împânzi tărâmul Untold Festival şi timp de 4 zile şi 4 nopţi, între 30 iulie şi 2 august, vei avea de înfruntat, dragul nostru Prâslea, o sumedenie de ispite şi pericole pentru plictiseală: concertele de la Main şi Secondary Stages din Zona River situată între Cluj-Arena şi Sala Polivalentă, concertele şi chill-out zone-ul din The Forrest (Parcul Central), doar ca să răzbeşti în Zona The Citadel (Piaţa Unirii), unde o scenă imensă cu intrare liberă va celebra spaţiul public şi tinereţea sutelor de mii de Greuceni şi de Ilene Cosânzene.

Dar dacă Balaurul cu Trei Capete îţi va fi încurcat drumurile şi în loc de Cetate, vei ajunge în Zona The Pool, nu vei regreta: vei găsi aici o petrecere la piscină care l-ar face invidios chiar şi pe Împăratul Roşu!

Pe lângă headlinerii bine cunoscuţi deja, patru dintre cei mai îndrăgiţi artişti electro-dance-music din lume AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA, DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE, care urcă pe aceeaşi scenă pentru prima dată în România la UNTOLD Festival.

Nume aşteptate pe Main Stage

David Guetta aparţine unui val sclipitor de DJ care combină stilul sleek house cu un strop de electroclash. Şi-a început cariera în jurul anului 1980, când şi-a descoperit pasiunea pentru DJ-ing şi de atunci nu a mai dat înapoi.

În prezent el este unul din cei mai consistenţi producători, având la activ peste 8 milioane de albume, şi 40 de milioane de single-uri în întreaga lume. De asemenea, la nivel de colaborări s-a remarcat prin asocierea cu nume mari ca şi: Jennifer Lopez, Rihanna, Lil’ Wayne, Kylie Minogue, Taio Cruz sau Madonna.

Armin van Buuren a fost numit numărul unu în prestigiosul DJ MAG Top 100 de 4 ori la rând, aceasta reprezentând o premieră pentru istoria DJ Magazine şi o dovadă clară a muncii sale de peste 14 ani în calitate de DJ şi producător. Faptul că este recunoscut oficial drept Cel Mai Popular DJ din Lume este doar una din multele sale realizări, fapt dovedit şi de pasiunea lui pentru muncă şi nenumăratele ore petrecute în studio pentru a atinge succesul.

Uneori cele mai extraordinare talente ne iau prin surprindere. John Newman are doar 23 de ani, dar vocea şi melodiile sale aduc profunzime şi culoare peisajului muzical şi îţi dau impresia imaginii unui artist matur.

Un mare festival al muzicii, la Cluj

O adevărată forţă a naturii, John scrie, compune, produce, face show-uri şi îşi remixează propria sa muzică şi îşi realizează propriile scripturi pentru videoclipuri şi designul hainelor.

În anul 2012, cu un an înainte de primul său material solo, John Newman a ieşit în faţa publicului cu un single ce a ajuns pe primul loc şi a apărut în cele două topuri de renume: Later with Jools şi the Christmas Top Of The Pops. De asemenea, a scris şi a cântat două dintre cele mai recunoscute melodii care au zguduit topurile din UK: Feel the love (Rudimental), urmat de Not giving in.

Boney M este un grup vocal creat de producătorul german Frank Farian. Fiind o trupă originară din Germania, cei patru membri din grupul oficial au fost cântăreţi născuţi în Jamaica: Liz Mitchell şi Marcia Barrett, Maizie Williams din Montserrat şi Bobby Farrell din Aruba. Grupul a fost fondat în 1976 şi şi-a câştigat popularitatea în tipul erei disco, ai anilor ’70. Începând cu anii ’80, diferite variante de line-up au urcat pe scenă sub acest nume.

Alexandrina are un stil muzical greu de definit, dar se încadrează între pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz şi soul, cu elemente inovatoare la nivelul compoziţiei şi versurilor. Alexandrina apare adesea pe scenă alături de o trupă de instrumentişti, dar uneori îşi susţine recitalul în formulă voce-pian.

După un an incredibil în 2010 – cu single-uri precum Bromance sau My Feelongs For You, recunoscute la nivel mondial, la care s-au adăugat remixurile lui Tiesto, Robyn, David Guetta şi Bob Sinclair, totul s-a petrecut aşa cum a trebuit pentru Avicii. Având câteva hituri deja arhi-cunoscute şi fiind prezent ca şi headliner la cele mai mari festivaluri, anul 2011 a fost indiscutabil anul lui Avicii. Astfel, nu a fost nicio surpriză momentul în care, în 2011 odată cu lansarea Street Dance, hitul a ajuns pe prima poziţie în lume în topul Beaport. De asemenea, printre realizările sale se mai numără şi remix-uri ale lui Armin van Buuren – Drowning sau Daft Punk – Derezzed.

ATB

Traseul celor 2 fraţi Dimitri Vegas & Like Mike se rezumă de la simplii DJ la dominarea scenei muzicii electronice. În acest an duo-ul prestigios şi-a ocupat poziţia a doua în DJ Mags Top 100, fiind votaţi de fani din întreaga lume. Până acum s-au remarcat cu show-uri de excepţie în SUA, Europa, Asia, America de Sud sau Australia şi au atacat poziţiile fruntaşe ale topurilor mondiale cu melodii originale şi colaborări neaşteptate. Ei sunt de asemenea fruntaşii unei liste fabuloase de artişti care au contribuit la creşterea fenomenului Belgian, Tomorrowland. În prezent duo-ul a devenit un nume extrem de cunoscut pe piaţa muzicală, fiind prezenţi la cele mai renumite evenimente muzicale.

La UNTOLD Festival sunt peste 20 de noi nume şi proiecte muzicale ce completează line-up-ul impresionant al celui mai aşteptat festival al anului 2015 în România!

Adam Beyer, Sasha, Lee Burridge, Livio & Robi, Maribou State, Parra for Cuva, Alexandru Jijian, Dense & Pika, Nu Zău, Pedestrian, Radio Killer, Sunnery James & Ryan Marciano, Virgil vor încinge atmosfera pentru fanii muzicii house şi techno la UNTOLD Festival, alături de cele mai fresh proiecte alternative, contemporane, cu influenţe electro, jazz, funk, soul, hip-hop şi broken-beat: Argatu, Club Des Belugas, Golan, Mala, Moods, Moonlight Breakfast, Mr. Goju, Marwan Dua, Nickodemus, Nopame, Silent Strike, Star Slinger, raku, The Bug & Flow.

Cluj Arena, un loc fierbinte pentru UNTOLD

DJ-ul şi producătorul suedez ADAM BEYER este una din cele mai populare figuri de pe scena techno internaţională şi face parte din noul val de DJ europeni de succes. Beyer a schimbat scena muzicii techno odată cu lansarea Drum Codes 1 în 1995 şi a labelului Drumcode în 1996, iar de atunci continuă să seteze tendinţele pe scenele internaţionale. Prezent la toate festivalurile majore din lume, Beyer promite un show de excepţie la UNTOLD Festival!

SASHA, DJ şi producător recunoscut la nivel global pentru inovaţiile sale în sfera muzicii electronice, are în palmares nominalizări la premiile Grammy, 4 premii la International Dance Music Awards, 3 premii la DJ Awards şi a fost votat World No1 DJ în 2000 de către DJ Magazine. Sasha a remixat piese pentru artişti precum Madonna, The Chemical Brothers şi Hot Chip şi a influenţat prin colaborările avute generaţia tânără de DJ precum BT şi James Zabiela.

Britanicul Lee Burridge a “construit” scena muzicală underground din Hong Kong la începutul anilor ’90. Fiind unul din primii DJ de muzică dance din Hong Kong, şi-a impus cu uşurinţă personalitatea şi stilul la nivel global, fiind în prezent un nume constant în primele locuri din topul DJ Magazine. John Digweed, Craig Richards, Tobi Neumann, Steve Lawler, Matthew Dekay, DJ Craig Richards şi Sasha sunt doar câteva din numele cu care Burridge a avut colaborări de-a lungul carierei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.