Capră neagră, filmată în Bucegi (VIDEO)

Imagini rare și spectaculoase cu o capră neagră au fost surprinse de rangeri în Parcul Natural Bucegi. Rangerii au reușit să filmeze animalul care sărea pe crestele abrupte ale muntelui. Specialiştii estimează că pe raza parcului sunt cel puțin 500 de exemplare de capră neagră. În total, în România ar trăi peste 7600 de capre negre, scrie Regia Națională a Pădurilor. Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri. În aceste parcuri, în total, aproape 175 de mii de hectare se află în zone de protecție strictă sau integrală. Zonele de protecție strictă sau integrală au fost extinse de specialiștii Romsilva, în ultimii doi ani, cu aproximativ 20.000 de hectare. Romsilva a introdus peste 17.000 de hectare de păduri în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine și peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag în Patrimoniul Mondial Natural al #UNESCO.

Capra Neagră, Rupicapra rupicapra, este un animal erbivor care trăiește în zonele stâncoase montane din Europa, având picioare musculoase și copite despicate, ce le permite să se cațere în zone stâncoase, inaccesibile altor specii. 

Salturi spectaculoase ale unei capre negre în Parcul Natural Bucegi din cadrul Romsilva

Imagini spectaculoase cu o capră neagră care coboară pe un versant muntos din Parcul Natural Bucegi din cadrul Regiei Naționale a #Pădurilor – #Romsilva.Imaginile au fost surprinse de rangerii parcului în cursul acțiunilor de monitorizare a populației de capră neagră din Parcul Natural #Bucegi. Specialiștii estimează o populație de 500 de exemplare de capră neagră pe raza parcului. Capra Neagră, Rupicapra rupicapra, este un animal erbivor care trăiește în zonele stâncoase montane din Europa, având picioare musculoase și copite despicate, ce le permite să se cațere în zone stâncoase, inaccesibile altor specii. România are o populație de peste 7.600 de exemplare de capră neagră.Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt #păduri.Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri. În aceste parcuri, în total, aproape 175 de mii de hectare se află în zone de protecție strictă sau integrală. Zonele de protecție strictă sau integrală au fost extinse de specialiștii Romsilva, în ultimii doi ani, cu aproximativ 20.000 de hectare. Romsilva a introdus peste 17.000 de hectare de păduri în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine și peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag în Patrimoniul Mondial Natural al #UNESCO*****Spectacular jumps of a chamois in a mountain area of Bucegi Natural Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Bucegi #România #Silvicultură #wildlife #fauna #chamois #rupicapra

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Marţi, 20 februarie 2018

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

2 Comentarii

  1. Mi-ar placea sa vad si niste filmulete cu ATV-urile, taierile de copaci, constructiile ilegale si cu dezmatul de pe Valea Cerbului si Padina din timpul verii (muzica ascultata la maxim pe boxe racordate la bateria de la masina si munti de gunoaie). Asta tot in Parcul Natural Bucegi. Capra neagra si frumusetile naturii sunt intr-adevar frumoase. Ideea este sa le si protejam, mai ales daca avem institutii platite de la bugetul de stat pentru asta.

  2. Rangerii???ohoho ..Unde esti tu Chuck Norris, sa vezi rangerii lui Peste ?! Macar au botezat-o din adanc respect, Vasilica?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.