Stoltenberg: Dialogul dintre NATO și Rusia e dificil 

Dialogul dintre NATO și Rusia este dificil, însă este necesar, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în cadrul unui interviu publicat, duminică, de site-ul agenției Anadolu.

”Dialogul cu Rusia este dificil, însă exact din acest motiv este important. Rusia este vecinul nostru. Prin urmare, dialogul vizează stabilirea unor relații mai bune. NATO rămâne deschis pentru a avea un dialog semnificativ cu Rusia”, a declarat Stoltenberg.

Întrebat dacă NATO intenționează să ia noi măsuri împotriva Rusiei după atacul neurotoxic din Marea Britanie care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal, Stoltenberg a precizat că Alianța Nord-Atlantică va face ”tot ceea ce este necesar” dacă vor exista noi provocări, însă a precizat că nu sunt planuri pentru noi măsuri împotriva Rusiei.

În privința Planului de Cooperare Structurată Permanentă (PESCO), secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a afirmat că acesta poate contribui la consolidarea NATO.

”Am salutat eforturile tot mai intense ale UE în privința apărării deoarece acesetea pot consolida NATO, în mod particular pilonul europan al NATO. Liderii europeni au transmis clar că nu încearcă să formeze o alternativă la NATO. Este foarte important acest aspect deoarece nu trebuie create bariere față de membrii NATO din afara Europei, precum Turcia. Am reamintit că, după Brexit, 80% din cheltuielile de apărare ale NATO sunt asigurate de statele din afara UE. Nu este posibil să ne imaginăm apărarea Europei fără state non-UE. În nord avem Norvegia, în sud Turcia, iar în vest Marea Britanie, Canada și Statele Unite”, a adăugat Stoltenberg.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Mda … si in est ar fi Georgia … ce pacat insa ca nu mai e Sakashvili … se pare ca a facut o intoxicatie alimentara de la cravata din polistiren ! …

  2. Dialogul cu voi sionistii se poarta cu parul si glontul única solutie.Minti diabolice farsanti si mincinosi serposi.

  3. Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite,a fost in martie in UK in aprilie in Franta si in SUA are contul de cheltuieli curente!Demonstratia razboinica SUA /Franta/UK in Siria a fost platita integral de MBS(cum ii se spune convivial),plus o plata anticipata la Maica Rusia, contra eventuale pagube colaterale!Asa se fac afacerile ,dupa care MBS prezinta decontul Sefului Suprem, fara de care Arabia saudita nu ar exista !Va las sa ghiciti cine e … Bineinteles ca mise en place cu armament chimic in Ghouta a fost o regie reusita,Hollywoodul si MI6 sa traiasca!

  4. Pentru ei e dificil să discute cu oricine normal,..Devreme ce au un comportament debil, au o moacă agresivă, nu pot relaționa in condiții normale cu semeni lor,.. acum vine tot el să se plângă.. E desconsiderarea evidentă a oamenilor normali. Să incerce discuția cu semenul său din pantaloni,..

  5. Mie mi se pare ca nenea asta este un fel de Basescu, Funar, Halaicu, Viorel Lis sau Victor Ciorbea, indivizi expirati din punct de vedere politic sau de luare a oricarei decizii. Apropo, voi stiti cum se numeste seful ONU ( sau cum se numeste organizatia aia, foarte vocala pe vremuri?). Eu chiar nu stiu si nu cred ca am pierdut oareceva.

  6. Dar NATO de ce vrea sa ucida oameni nevinovati? De aia e dificil, pentru NATO ca n-au argumente reale pentru masacrele savarsite cu armele lor de ultima generatie care nu dau sanse de scapare. Oamenii sunt pulverizati pur si simplu. Si mai vorbesc despre arme chimice. Pai la armele chimice tot mai ramane un cadavru sa-l ingropi dupa legea pamantului. Dar in urma unei rachete ce ramane? Ei pot pretinde ca oamenii aia nici n-au existat! Atat de mult s-a ticalosit lumea!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.