Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi de procurorii de la Parchetul General

“Portocală” de la DNA a bătut toate recordurile! Are 14 dosare penale deschise pe numele său!

Negulescu dosare

O zdreanță, o mașină de ucis destine, un procuror atotputernic pe Planeta Românica, așa cum el însuși s-a autointitulat. Astfel, celebrul procuror „Portocală”, respectiv Mircea Negulescu, are pe numele său la Parchetul General, nici mai mult, nici mai puțin decât…14 dosare penale.

 De ce sunt acuzați Onea și Negulescu

Ultimul dosar s-a adăugat după ce luni procurorii unităţii de elită a DNA au fost puşi sub acuzare pentru fapte extrem de grave, potrivit Antena3.  Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi de procurorii de la Parchetul General că au fabricat o declaraţie în dosarul lui Sebastian Ghiţă.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcţie a procurorului Mircea Negulescu, până la soluţionarea recursului formulat de anchetator împotriva deciziei de excludere din magistratură, hotărâre pronunţată de acelaşi for.
CSM a decis excluderea din magistratură a lui Mircea Negulescu

Pe 30 ianuarie , Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis excluderea din magistratură a lui Mircea Negulescu. Decizia nu a fost definitivă, fiind contestată de procuror la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 4 mai 2017, Inspecţia Judiciară anunţa, în urma exercitării acţiunii disciplinare faţă de Mircea Negulescu, că magistratul a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuţii purtate într-un birou din sediul unităţii de Parchet.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, în prezent suspendat din funcţie, pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată. În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuţii purtate într-un birou din incinta sediului Parchetului, în timpul programului de lucru‚ în afara cadrului legal care reglementează activitatea de urmărire penală, în condiţiile în care procurorul cercetat nu reprezenta interesele Ministerului Public şi a manifestat o atitudine agresivă faţă de unul dintre participanţii la discuţie, sugerând inclusiv existenţa unor date care ar justifica efectuarea de cercetări penale faţă de acesta”, se preciza într-un comunicat al IJ.

Conform aceleiaşi surse, s-a reţinut şi faptul că Mircea Negulescu a solicitat unui alt procuror, în prezenţa unui martor, a unui avocat şi a unui jurnalist, informaţii cu privire la conţinutul unor interceptări dintr-un dosar pe care celălalt magistrat îl instrumenta.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, care va decide cu privire la răspunderea magistratului.

Ce alte acuzații i se aduc procurorului Portocală

Într-o altă acţiune disciplinară, Inspecţia Judiciară a decis, pe 21 martie 2017, că procurorul Mircea Negulescu a comis o abatere disciplinară, în sensul că nu s-a abţinut în cursul instrumentării unui dosar penal, deşi se afla în relaţii apropiate şi de durată cu unii dintre subiecţii procesuali. „La 15 martie 2017, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, în prezent suspendat din funcţie, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. i) teza I – ‘nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, precum şi formularea de cereri repetate şi nejustificate de abţinere în aceeaşi cauză, care are ca efect tergiversarea judecăţii’ – din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată. În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul nu a respectat îndatorirea de a se abţine în cursul instrumentării unui dosar penal, deşi se afla în relaţii apropiate şi de durată cu unii dintre subiecţii procesuali implicaţi în cauză, aspect care se circumscrie cazului de incompatibilitate prevăzut de art. 64 alin (1) lit. f) din Codul de procedură penală”, se arăta într-un comunicat al IJ de la acea dată.

Şi această acţiune a fost înaintată Secţiei pentru procurori a CSM. Pe 16 februarie 2017, Secţia pentru procurori a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activităţii în cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

 

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie 2017

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie 217, ca urmare a apariţiei în mass-media a unor înregistrări audio al căror conţinut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. „Ulterior au fost înregistrate şi conexate la prima lucrare sesizările, având acelaşi obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârşirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnaţi în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) şi j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor”, preciza IJ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

4 Comentarii

  1. La cat mai multe dosare penale „periculosului” Negulescu, cum se intitula singur … Acum e si el un … „penal” 🙂

  2. Puține cuvinte: „niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA…” – din magistrala cuvântare a tov. Werner Iohannis.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.