560 de funcţii de conducere reduse prin reorganizarea spitalelor

Măsurile de comasare şi reprofilare a celor 182 de spitale vor duce la desfiinţarea a 560 de funcţii administrative de conducere, printre care şi cea de director de îngrijiri medicale, ceea ce va duce la economii de peste 20 de milioane de lei, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Banii economisiţi vor fi folosiţi pentru susţinerea unor programe mici cu ar fi cele privind infarctul miocardic, a mai spus ministrul.

El a explicat că din cele 560 de poziţii de conducere desfiinţate, 330 provin din comasarea spitalelor, iar 230 de la unităţile reprofilate. De asemenea, din circuitul medical vor fi reduse 4.808 paturi, a adăugat ministrul.

Toate aceste noi structuri trebuie să fie realizate până la 1 aprilie, când potrivit noului contract cadru, CNAS va plăti spitalele în funcţiile de structurile reorganizate.

„În prezent, în sistemul sanitar sunt 223.600 de angajaţi , iar 25.900 fac parte din sectorul administrativ. CNAS alocă spitalelor 71 de miliarde lei. Cele 71 de spitale reprofilate consumă 200 de milioane de lei”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

El a precizat că reorganizările unităţilor sanitare nu sunt făcute din cauza constrângerilor financiare, deşi economiile „nu sunt de neglijat”, ci pentru pacienţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.