500 de ani de Reformă

La 31 octombrie 1517 Martin Luther afișa Tezele cu care a început Reforma protestantă. În 1520 el a publicat patru cărți pentru prezentarea ei. În 1536 Jean Calvin a publicat scrierea sa principală.

În urma Reformei protestante religia a devenit și mai mult parte a istoriei culturale a lumii. Astăzi creștinii conlucrează în dezlegarea multor probleme, iar ecumenismul este o realizare majoră.

Cu prilejul aniversării a 500 de ani de la începutul Reformei protestante, Fundația FLUX din Cluj-Napoca organizează o dezbatere cu participarea filosofului Andrei Marga. Conferința domniei sale are ca titlu „Max Weber și Reforma. Etica protestantă a muncii și actualitatea ei” și va aborda: 1. Doctrinele Reformei: justificarea și providența; 2. Max Weber și consecințele istorice ale Reformei; 3. Etica protestantă a muncii; 4. Munca între valorile de astăzi.

Conferința are loc în ziua de 29 noiembrie a.c., orele 19, la Biserica Via din Cluj-Napoca, str. Frunzișului nr.79.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.